USD 40.90 41.30
  • USD 40.90 41.30
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Стрічкою і хрестом: на Волині врятували 160-літнього дуба

3 Травня 2018 08:00
Стрункий дуб-красень росте у селі Лютка Старовижівського району. Колись біля дерева стояла хатина, але нині обійстя вже порожнє. Якось на добротне дерево поклали око і захотіли купити його. Проте задум не вдався, пише Волинь Нова.

Аби вберегти вікове дерево, один з жителів села обв’язав дуба кольоровою стрічкою та почепив на неї старий металевий хрестик. Наступного дня чоловіки, що мали різати дерево, відмовилися від свого задуму.

А відтак місцевий житель Віталій Хвищук, чий дід жив колись поруч з дубом, вирішив облагородити місце: встановити навколо старого дерева огорожу та пам’ятну табличку.

Після відповідних обмірів вдалося встановити, що лютківський дуб має вік приблизно 390 років, а значить дерево з'явилося на 160 років раніше, аніж перша відома писемна згадка про село (вперше про Лютку є згадки у 1788 році).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus