USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Старовинне містечко охоронятимуть. ФОТО

16 Січня 2012 14:17
Історичне містечко XVII-початку ХХ століття, що у селі Вишнівка Любомльського району, тепер охоронятимуть.
Про це повідомили у прес-службі ДП «Волинські старожитності».
Управління культури і туризму Волинської облдержадміністрації на виконання законодавства про охорону культурної спадщини» внесло до Переліку щойно виявлених обʼєктів культурної спадщини Волинської області памʼятку археології – залишки історичного містечка XVII-початку ХХ століття у селі Вишнівка Гущанської сільської ради Любомльського району.

Нагадаємо, що на території памʼятки минулого року працювала експедиція ДП «Волинські старожитності». Нині пам’ятку самовільно розорюють, а з іншого боку нищать так звані чорні археологи.
Варто зауважити, що минулого року до Переліку щойно виявлених памʼяток загалом було включено 1138 обʼєктів.
Зокрема 431 ‒ на території Луцького району та міста Луцька, 110 – у Володимир-Волинському районі, 199 – Рожищенському, 17 – Горохівському, 42 – Іваничівському, 16 – Камінь-Каширському, 73 – Ківерцівському, 19 – Ковельському, 53 – Локачинському, 33 – Любешівському, 35 – Любомльському, 22 – Маневицькому, 12 – Ратнівському, 30 – Старовижівському, 31 – Турійському, 15 – у Шацькому районі. Багато з них давно відомі в науці, але не мали статусу пам’ятки.
Відповідно до чинного законодавства, нововиявлені памʼятки, як і памʼятки Державного реєстру, перебувають під охороною держави і на них заборонено проводити господарські роботи, будівництво чи, тим більше, пошукові дослідження без Відкритого листа.
Як стверджують у «Волинських старожитностях», їхні працівники пильно стежитимуть за дотриманням законів щодо збереження археологічних пам’яток і проводитимуть постійний моніторинг памʼяток спільно з управлінням культури Волинської облдержадміністрації, представниками місцевого самоврядування та органами міліції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus