USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.25 41.55
  • PLN 10.55 10.70

Соцслужби вибачилися перед волинянином-учасником бойових дій

27 Жовтня 2015 14:18
Військовий з Волині Віталій Гарбар ще у серпні цього року звернувся в управління праці із заявою та пакетом документів щодо отримання cтатусу інваліда війни, та отримав посвідчення «Інвалід війни» серії Б № 332937.

Але перевіривши документи, виявили, що посвідчення «Інваліда війни» видано помилково, так як в довідці до акту огляду медико-соціальної експертної комісії вказана причина захворювання, пов'язана з проходженням військової служби. Тож, відповідно до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членам їх сімей», Гарбар В.Ю. набував право на статус «Інвалід військової служби», а не «Інвалід війни», - повідомили у Ковельській міській раді.

Після виявленої помилки, у військового вилучили посвідчення «Інваліда війни».

Начальник управління праці та соціального захисту населення Софія Сагаль пояснила, з яких причин відбулось вилучення посвідчення інваліда війни, яке було видане Віталію Гарбару раніше. Вона розповіла, що 31.08.2015 року Гарбар Віталій Юрійович звернувся в управління праці із заявою та пакетом документів щодо отримання cтатусу інваліда війни, та отримав посвідчення «Інвалід війни» серії Б № 332937.

Ще раз перевіривши документи виявили, що посвідчення «Інваліда війни» видали помилково, так як в довідці до акту огляду медико-соціальної експертної комісії вказана причина захворювання, пов'язана з проходженням військової служби. Тож, відповідно до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членам їх сімей», Гарбар В.Ю. набував право на статус «Інвалід військової служби», а не «Інвалід війни».

Працівниками управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Ковельської міської ради надіслано лист в Головне управління Пенсійного фонду України у Волинській області, в якому зазначили, що посвідчення «Інваліда війни» Гарбару Віталію Юрійовичу видане помилково. Військового комісара Ковельського об’єднаного міського військового комісаріату Сергія Гладуна повідомили про термінову видачу посвідчення «Учасника бойових дій», щоб заявник та члени його сім'ї могли скористатися пільгами при оплаті за спожиті житлово-комунальні послуги.

Військовослужбовця Гарбара В.Ю. також повідомили про помилку та попросили вибачення.

Військовий комісар підполковник Сергій Гладун, начальник управління праці та соціального захисту населення Софія Сагаль, волонтер Наталія Боярина зустрілись із дружиною Віталія Гарбара – Наталією, якій і вручили посвідчення «Учасника бойових дій». Сам Віталій за станом здоров’я не зміг прибути до військкомату.

Дружина учасника АТО зауважила, що немає жодних претензій до працівників управління праці та соціального захисту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus