USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.75

Соціально відповідальний бізнес змінює обличчя Луцька*

6 Червня 2017 14:15
Перший етап унікального проекту розвитку парку 40-го мікрорайону реалізували в Луцьку. Завдяки соціально-відповідальному бізнесу ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат» та тісної співпраці з Луцькою міською радою, на розі вулиць Конякіна-Гордіюк із джунглів у зеленій зоні, де були хащі та смітник, виростає парк, який створить гідну конкуренцію центральному.

Дитяче містечко, спортивне ядро з міні-футбольним полем та спортивними тренажерами стане окрасою мікрорайону та змінить обличчя не лише 40-го кварталу, а й усього міста.

Нагадаємо, що все розпочалося з ініціативи компанії ЛДБК, яка, на початку, для збереження паркової зони, розробила за власний кошт проект благоустрою території.

«КАРАМЕЛЬНЕ» ДИТИНСТВО

Зауважимо, що у цьому парку раніше були хащі, лежали гори сміття, а діти боялися тут гуляти.
Тепер це місце стало улюбленим для багатьох та окрасою не лише мікрорайона, а й Луцька. Адже тут відкрили сучасне дитяче містечко європейського зразка «Карамелька», де дітки граються, відпочивають разом із батьками, бабусями та дідусями. Генеральний директор ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат» Руслан Вайман не стримує емоцій та розповідає, що дуже задоволений зробленим.

«Знаєте, я бачив як тут гралися дві дівчинки років чотирьох і двох. І старша говорить меншій сестричці: це для тебе зроблено… І дійсно, це саме те, заради чого ми живемо – заради дітей, яким маємо дати щасливе дитинство. Приємно й те, що за день до відкриття вже на майданчику було біля сотні людей, а на самому відкритті ми бачимо порядок, жоден папірець не валяється, що говорить високий рівень культури. Я повірив, в України є майбутнє й велике, якщо кожен із нас докладатиме максимум зусиль, аби розвивати місто й берегти те, що маємо», - розповідає Руслан Вайман.
БАТЬКАМ ЛАВКИ, ПЕНСІОНЕРАМ - СТОЛИ ДЛЯ ШАХІВ

Реалізовує перетворення парку компанія ЛДБК згідно із своїми принципами роботи – якість та на надійність, тому все продумали до деталей.

Дбаючи про батьків, які прийдуть гуляти з дітворою: крім клумб, смітників, бруківки, освітлення тут встановили вже 16 лавок, де можна посидіти і відпочити. А для людей старшого віку готують подарунок: біля частини лавочок встановлять столики для гри в шахи.
СОЦІАЛЬНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ – ЗАПОРУКА УСПІХУ

Соціальна відповідальність – один із девізів компанії ЛДБК. І розвиток парку на 40-му кварталі це не перша ініціатива компанії. Як приклад – передача 10 квартир у новобудовах для потреб родин загиблих бійців АТО, ветеранів антитерористичної операції та Афганістану. У трьох вже живуть сім’ї.

Фінансовий директор ЛДБК Алла Бондарчук розповідає, що бути іншими ніж соціально-відповідальний бізнес вони не можуть, адже самі є лучанами й хочуть жити в сучасному та гарному місті.

«Ми завжди себе позиціонуємо, як соціально-відповідальний бізнес. Тому, давши слово навести тут порядок, взялися за справу. Хоча багато хто й не вірив, що нам це вдасться, але ми приступили до планомірної роботи та досягнули результату. Ми вважаємо, що Луцьк варто розвивати так, аби це місто стало найкращим на території заходу України.

Більшість із нас – корінні лучани, а ті, хто приїхали сюди, то вже встигли полюбити місто. Відповідно, якщо не ми, не кожен із нас, то хто буде розвивати Луцьк?! Тому, реалізовуючи соціальну ініціативу, розпочали саме з дитячої зони, адже діти, повторюся, – це наше майбутнє. Наступним етапом стане облаштування спортивної зони, на якій буде міні-футбольне поле, встановимо спортивні тренажери й баскетбольно-волейбольне поле. Окрім цього, будуть облаштовані й пішохідні доріжки, зони відпочинку, навіть передбачена зона для вигулу собак, чого немає в будь-якому іншому парку міста. Із таких от джунглів ми створюємо парк європейського рівня», - наголошує Алла Бондарчук.
Місцева мешканка пані Уляна задоволена проектом, адже як мама не може не оцінити комфорт та безпеку для дітей.
«Тут раніше був гарний парк, але з часом він заріс і територія перетворилася на суцільні хащі, все було занедбано. Від імені місцевих мам скажу, що нам дуже приємно, що знайшлися люди, які вкладають гроші у розвиток інфраструктури міста та у дітей, а не в бари, пивнухи чи аптеки. Діти - наше майбутнє, тому потрібно дбати про них, аби вони мали можливість гідно зростати. А тут їм буде комфортно гратися та безпечно», - каже пані Уляна.
ТРИЄДИНЕ ПАРТЕРСТВО

Партнерство влади, соціально-відповідального бізнесу та громади дають успішні плоди спільної роботи. Про це наголосив виконувач повноважень Луцького міського голови Ігор Поліщук.
«Ми бачимо, що таку практику партнерства потрібно впроваджувати в усіх сферах нашого життя. З боку влади необхідно докладати максимум зусиль, аби створювати нормальні умови для бізнесу, комфортний інвестиційний клімат. Ідучи на зустріч бізнесу, ми бачимо віддачу - ось в такій формі, як сьогодні – новим дитячим містечком. Тому дякую компанії ЛДБК, що здійснили таку соціальну ініціативу й замість хащів ми маємо чудове місце для дозвілля», - подякував Ігор Поліщук.
Зауважимо, що реалізація соціального проекту ЛДБК - це не лише думки окремих людей, а мрія мешканців усього району, адже, перш ніж приступати до втілення задуманого, проект цього містечка обговорили у школі разом з дітьми та батьками, де зібрали пропозиції та побажання для забудовника. Цікавою новинкою є й те, що на території розташоване приміщення для гідрометеоспостережень, якому надали гарний вигляд, що вдало вписується в місцевість.
АВТОРИТЕТНА ДУМКА ЛУЧАН

Голова правління фонду розвитку ЗОШ №11 «Ерудит» Наталія Гунько в захваті від дитячого містечка.

«Ми просто в захопленні від того, що компанія ЛДБК робить для лучан. Адже скоро це стане місцем, де зможе відпочити будь-хто: від малого до дорослого. Вважаю, що цей парк у майбутньому буде достойною конкуренцією центральному парку. Тому дякую міській владі, з дозволу якої це робиться, яка сприяє цьому й Руслану Вайману, який це все реалізовує і проявляє соціальну відповідальність, як бізнесмен та лучанин», - каже Наталія Гунько.
Місцевий мешканець, заслужений тренер України з пауерліфтингу, тренер-викладач Волинського регіонального центру інвалідного спорту «Інваспорт» Олег Хом’як розповідає, що спочатку не вельми радів забудові, бо боявся, що мешканці втратять зелену зону. Втім, каже чоловік, результати перевершили його очікування.

«Я живу через дорогу від цього парку й спостерігав за всім процесом. Пригадую, що спочатку я та частина мешканців були проти забудови, адже боялися, що парк виріжуть. Втім, чесно глянувши в очі один одному, скажу, що тут був справжній смітник, а кругом одні чагарники. Натомість зараз стало нереально гарно і я дуже радію! Тепер тут постійно граються мої діти, для них зробили чудове місце. Я бачив проект будівництва, в майбутньому стане ще ліпше», - каже пан Олег.
Одинадцятирічний лучанин Вадим розповідає, що раніше боявся тут гуляти, бо парк був занехаяний і кругом розкидане сміття.
«Раніше я тут гуляв, але бувало й страшно, бо кругом кущі, зарості, не було гарних стежок для прогулянок. А тепер все так змінилося… Хоча я живу трохи далі звідси, але щодня сюди приходимо з друзями, бо тут є де розважитися, відпочити й не боїшся, що з кущів хтось вибіжить», - каже хлопець.
Результатом копіткої праці є давня мрія всіх мешканців довколишніх будинків, де досі не було подібного місця відпочинку. І тепер ця мрія здійснилася. «Інфраструктурна скарбничка» нашого славного Луцька поповнилася ще однією рекреаційною зоною, яка стала справжньою окрасою мікрорайону.
До слова, всі конструкції, які розміщені на майданчиках – виготовлені з високоякісних матеріалів і від надійного виробника та пройшли європейську сертифікацію. Адже саме якість та безпека відвідувачів - головні пріоритети роботи ЛДБК в усьому: від будівництва до меценатства.

Зауважимо, що поряд зводиться житловий комплекс «Карамель», який новим власникам помешкань дозволить відчути особливий смак комфортного життя. Окрім цього, новий квартал стане окрасою мікрорайону змінивши його вигляд із сучасними новобудовами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Соціум Показати IP 6 Червня 2017 19:39
Соціально-відповідального бізнесу немає. це не благодійний фонд (хоча й вони в нас практично всі зав'язані на комерцію та політику).Бізнес орієнтований на максимальний прибуток, досягти якого можна задовільнивши апетити влади та кинувши кістку населенню. Це не більше як витрати рекламного відділу фірми, щоб здобути лояльність населення до себе та партнерів - чиновників. Чекайте зведення чергового будинку у зеленій зоні. Таємний пакт підписаний.
ВВ Показати IP 8 Червня 2017 15:13
за 1,5 млн грн можна збудувати в декілька разів більшу зону відпочинку, а не цей мінімум. Ще й на такій площі. Одна бруківка, для дітей мало всього. біля Там-Таму більше зроблено на меншій площі. Порівняйте витрати. Чергове замилювання очей. звісно краще як було. Але це просто віджим землі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus