USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Сьогодні – Всесвітній день серця

26 Вересня 2012 11:21
Всесвітній день серця відзначає сьогодні світова спільнота. Свято проводиться щороку за ініціативою Всесвітньої федерації серця з 2000 і має на меті привернути увагу людей до свого здоров’я, підвищити обізнаність населення про хвороби серця та правильний спосіб життя для запобігання їм, сформувати розуміння того, що на виникнення та перебіг хвороби можна активно впливати.

Про це йдеться на порталі Рідна країна.

Серцево-судинні захворювання — найпоширеніша причина смертності. Щороку в світі від інфаркту чи інсульту помирає більше 17,2 мільйона людей, в Україні — 160 тисяч хворих.

За оцінками фахівців, здоров’я на 50% залежить від власного вибору людини — способу життя, на 20% — від стану зовнішнього середовища, на 20% — від соціально-економічних факторів, на 10% — від організації медичної допомоги.

Так, активісти намагаються залучити ці 50% і насамперед завдяки популяризації загальних знань профілактики захворювань, боротьбі із факторами ризику — ожирінням, поганим харчуванням, палінням та малорухливим способом життя.

Хронічні захворювання серця, а також їх основні причини - ожиріння, погане харчування, паління та малорухливий спосіб життя стають звичними серед дітей у ранньому віці. Аби запобігти їх виникненню необхідно зменшити вплив основних факторів ризику - відмовитись від паління, раціонально та збалансовано харчуватись, включаючи до раціону багато фруктів та овочів, страв та продуктів з цільним зерном, рибу та курятину, відмовитись від жирного м’яса та зменшити до мінімума вживання висококалорійних страв, солі, цукру та кофеїну. Регулярна фізична активність є ще одним життєво важливим фактором для збереження здоров‘я.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus