USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.75

Сміття зі Львова нишком викинули на Житомирщині

20 Травня 2017 14:25
На Житомирщині затримано фуру, яка вивантажила "львівське" сміття. Про це повідомили у поліції Житомирської області.

У ніч з 19 на 20 травня житель с. Ягодинки помітив, як від місцевого сміттєзвалища від'їжджає невідома вантажівка і відразу зателефонував до поліції. Правоохоронці затримали транспортний засіб. Нині триває перевірка.

Жителі Пулинського району вже не вперше потерпають від забруднення земель сміттям, яке скидають під покривом ночі водії вантажівок. Серед побутових відходів знаходили докази того, що вони потрапили до району зі Львівщини. Відтак, дізнавшись, що серед ночі на їх сміттєзвалищі побувала чужа фура, місцеві жителі забили на сполох.



Поліцейські, отримавши повідомлення про можливий несанкціонований викид побутових відходів, прибули на місце події. Вантажівку вдалося затримати у сусідньому с. Веселому. Автомобіль та керманича доставили до Пулинського відділення поліції для з’ясування обставин події.



- Як з’ясувалося, возити по ночам чужі відходи підрядився Новоград-Волинський підприємець. Для розмови з ним поблизу відділу поліції збирається і місцева громада, яка обурена систематичним підкиданням сміття та вимагає відшкодування збитків, - повідомив начальник ГУНП в Житомирській області В’ячеслав Печененко.

- Пулинці демонструють згуртованість з поліцією та обіцяють уважно стежити за вантажівками на автошляхах району, аби припинити скидання побутових відходів на їх землях.


Зазначимо, сміття, яке збирають на вулицях Львова, після Грибовицької трагедії вивозять по всій Україні. Декілька днів самоскиди з сусідньої області прямували і на Волинь – до луцького полігону твердих побутових відходів. Окрім того, як повідомлялося раніше, сміття зі Львівської області викидали у волинських лісах. Зокрема, його помітили у Ківерцівському районі, намагались висипати під Колками та на Локачинському полігоні.

Автівки з львівським сміттям, яке ось уже кілька місяців активно “розтягують” по Україні, дісталися й до Володимира-Волинського. Окрім того, львіське сміття виявили і поблизу с. Мар’янівка Горохівського району, та у Новоград-Волинському на Житомирщин.

Нагадаємо, у ніч на 29 квітня між селами Промінь і Лаврів Луцького району місцеві жителі виявили купи сміття, яке незаконно було завезене, ймовірно, із Львівщини. За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження. Кількома днями раніше 6 20-тонних фур вивантажили сміття біля очисних споруд. Як стверджував депутат міськради Сергій Була, сміття – зі Львова.

Нещодавно уже вдруге на Горохівщину вивезли львівське сміття. До слова, перший випадок зафіксували в межах Холонівської сільради, поблизу Мар'янівки, коли в селищі посеред білого дня висипали машину львівського сміття.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus