USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Штраф за невихованих дітей може вирости у 10 разів

20 Червня 2012 16:49
Депутати пропонують збільшити штраф за невиконання батьками своїх обов'язків і ввести покарання громадськими роботами.
За відповідні зміни до статті 184 Кодексу про адміністративні правопорушення (щодо посилення відповідальності за невиконання батьками або особами, які їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) у першому читанні проголосував 301 депутат, - повідомляє ТСН з посиланням на ЛігаБізнесІнформ.
У документі пропонують збільшити штраф за невиконання батьками своїх обов'язків щодо виховання дітей, а також ухилення від обов'язків щодо забезпечення необхідних умов для життя, навчання і виховання, з 1-3 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян до 5-10.
Передбачається, що той же проступок, вчинений повторно протягом року після адміністративного стягнення, каратиметься штрафом від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від 20 до 30 годин. Чинним законом передбачено штраф від 2 до 4 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян.
Також пропонується збільшити штраф для батьків або опікунів за правопорушення неповнолітнього. За чинним законом штраф становить 3-5 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян. Пропонується збільшити його до 15-20 «мінімумів» або карати громадськими роботами на строк від 30 до 50 годин.
Якщо ж неповнолітні «засвітяться» у злочинах, відповідальність за якими передбачена Кримінальним кодексом, штраф для батьків або опікунів збільшиться з 10-20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян до 20-30. Альтернативним покаранням можуть бути громадські роботи на строк від 40 до 60 годин.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus