USD 41.05 41.37
  • USD 41.05 41.37
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.60

Школярка з Волині під час канікул виготовила 3 компостери

6 Листопада 2019 19:40
Юна волинянка, що навчається у 3 класі школи села Рованці, під час осінніх канікул виготовила 3 компостери.

«Тепер листя із садка, бадилля з городу та залишки органіки перестають бути сміттям і починають працювати на родину», – йдеться у дописі на сторінці «За чисте повітря. Луцьк» у Facebook.

Автори допису стверджують, що навесні завдяки Іванні сім’я буде мати екологічне та якісне добриво – гумус й отримає ще більший екологічний врожай.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що Боратинська ОТГ першою в Україні розпочала проєкт з компостування на своїй території.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Олександр Показати IP 6 Листопада 2019 20:49
Кажуть, що при спалюванні листя виділяються отруйні речовини. А після перегнивання того самого листя, куди діваються ті самі отруйні речовини? Залишившись у перегної вони потрапляють в городні овочі та садові фрукти! Не треба боятись спалювати листя, так робили завжди з покон віку. Це листя воно з тих дерев, що людство використовує задля обігріву осель, та приготування їжи. Тільки дерева накаплюють в собі більше різних речовини, бо живуть довше за листя. То може тепер і дрова заборонити спалювати? )
Лучанка до Олександр Показати IP 7 Листопада 2019 09:06
Вчи матчасть. Споконвіків і мамонти ходили. Якби в тебе чи в твоїх дітей була алергічна реакція, то ти б співав по іншому. Я так розумію, що ніколи не бачив, як люди задихаються від того диму?
Ага ага Показати IP 6 Листопада 2019 22:15
ніколи не повірю що ця мала сама пиляла а потім збивала доски!
Лучанка до Ага ага Показати IP 7 Листопада 2019 09:08
Не повірить той, хто не жив в селі. Я в її віці влітку і не такі доски пиляла. Там роботи не так багато, головне - бажання. А вона - молодчинка. Не сиділа в телефоні, а зробила щось корисне.
ан Показати IP 7 Листопада 2019 09:49
не віриться зовсім що така мала збила такі ящики. нехай і з села дитина. .може сім. я то ще так, а не дитина або помагав тато чи брат . і разом зробили.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus