USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.56 10.75

Щоб турист поїхав до Луцька, він повинен більше знати про місто, - Друзенко

26 Лютого 2013 19:00
Туристичну привабливість обласного центру обговорювали сьогодні під час оперативної наради у мерії міста.

Під час сьогоднішньої оперативної наради новопризначена начальниця управління туризму та промоції міської ради Наталія Бунда розповіла про розвиток і досягнення туристичної галузі в Луцьку у 2012 році, - повідомляє відділ інформаційної роботи Луцької міськради.

Своєю чергою, радник міського голови на громадських засадах Геннадій Друзенко розповів присутнім про те, як працює економічна модель туристичної галузі, яка вигода місцевій владі та місцевим бюджетам від туризму, скільки робочих місць може створити туристична галузь, та який її внесок у валовий продукт міської економіки.

Друзенко відзначив, що у Луцьку в 2012 році для розвитку туристичної сфери зробили більше, ніж в інших містах України. Зокрема, створили власний туристичний сайт, КП «Центр туристичної інформації та послуг» та промоційний логотип міста.

Радник мера зауважив, що в Україні склалося неправильне розуміння важливості туристичної галузі в економіці, яке сформоване ще за часів СРСР. За його словами, у цій сфері зв’язано багато галузей економіки: транспорт, сфера обслуговування тощо. Крім того, розвиток цієї галузі сприяє створенню нових робочих місць. Геннадій Друзенко також зазначив, що близько 1 мільярда людей щороку подорожує, на що витрачає близько 3 мільярдів доларів США. За його словами, розвиток туристичної сфери дасть поштовх до залучення нових інвестицій в економіку Луцька.

Він також наголосив, що у Луцьку достатньо туристично приваблиивих місць, історичних та культурних пам’яток. Однак, у місті мала кількість готелів, мотелів та інших подібних закладів, де люди могли б переночувати. Загалом їх близько 20. Генадій Друзенко порівняв Луцьк з містом Йорк (Велика Британія), яке має приблизно таку ж кількість мешканців. Там таких закладів – близько 180.

«Щоб турист поїхав до Луцька, він повинен мати більше інформації про місто», - зауважив він. Тому необхідно звернути увагу на промоцію. За його словами, в туристичному бізнесі, як і в будь-якому іншому, щоб продати товар, необхідно гарно його прорекламувати. Друзенко зазначив, що польське місто-побратим Луцька – Люблін - щорічно витрачає на маркетинг близько 1 мільйону доларів США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
СПРАВЕДЛИВИЙ Показати IP 26 Лютого 2013 20:00
Ніколи не думав що дойдуть до краю-ліплять під кожну ку-ву управління-кадрова політика в дії!Ні стида ні совісті-а громада має витримувати цей нікому не потрібний фінансовий груз-далеко зайдуть-Бунда-вперед,до нового стрибка-всі туристи твої!
антитурист Показати IP 26 Лютого 2013 20:11
Тут Друзенко з Бундою нароблять, як кіт на глині.
СВС Показати IP 26 Лютого 2013 21:32
Чтобы турист поехал в Луцк,надо наладить транспортное сообщение со многими регионами страны.Турист хочет ехать с комфортом,и без пересадок.
Турист Показати IP 27 Лютого 2013 08:02
Для початку потрібно встановити вказівники цікавих місць відвідування з адресами графіками роботи та к.тел : 1) На ЗД вокзалі та автовокзалі 2) Біля бетонного вказівника на вїзді зі сторони Рівне(найбільший потік + зупинка) 3) Заохочувати таких людей що поставили в місті цікавинки -приклад- Лавка закоханих ліхтарів на пр.Волі ,солдат біля Бравого Швейка, тобто там де можна цікаво сфотографуватися... А сайти це списування коштів-буде цікаво- ЛЮДИ НА ФОРУМАХ САМІ НА ШАРУ НАПИШУТЬ..
!!!... Показати IP 27 Лютого 2013 10:13
І приберіть базар перед замком....
до СВС Показати IP 27 Лютого 2013 10:41
А де ви бачили таке, щоб можна було їздити з комфортом? скільки пам"ятаю, ще з студентських часів і по сьогодні не змінилось нічого - брудно, зимою холодно, влітку протяги, спека, пилюка, сморід поту, цигарок і перегару, в дні і години пік, люди їдуть один в одного на головах, графіки і маршруток-автобусів, і особливо залізничного транспорту - дебільні, щоб кудись з Луцька вибратись обов"язково треба їхати посеред ночі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus