USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

СБУ відкрила провадження через знайдений на даху Волиньради репітер

6 Квітня 2018 10:47
Після вилучення репітера, встановленого на даху будинку Волиньради, Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження за статтею «Незаконне використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації». Обладнання могли використовувати для підсилення сигналу «жучків», встановлених у будинку облради.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

4 квітня під час доповіді очільника УСБУ у Волинській області Юрія Фелонюка голова облради Ігор Палиця повідомив, що після початку сесії у приміщенні під дахом будівлі виявили невідому апаратуру. З його слів, фахівці припускають, що це пристрій для підсилення сигналу "жучків", встановлених в облраді.
У Нацгвардії вже заявили, що обладнання буцімто використовують для ретрансляції сигналу між раціями і воно належить їм. Проте вилучали його саме працівники СБУ.

Зі слів експертів, за допомогою репітерів могли передавали не лише сигнал від рацій, але й прослуховуючих пристроїв, встановлених неподалік.

Чимало питань викликає і інструкція, яку знайшли у кейсі з обладнанням. На ній є і рація (відмічена зеленим кольором), а є й інші передаючі пристрої, на яких немає позначок. Зокрема, 4 елементи без позначки, які цілком можуть бути прослуховуючими пристроями (відмічені червоним кольором).
УСБУ Волині розпочало провадження за статтею 359 Кримінального кодексу України. А саме – незаконне використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації.

У відомстві зазначають, що на обладнання призначать експертизу, яка встановить, чи належить знайдене обладнання до спецзасобів негласного отримання інформації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus