USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Сажотрусами для Волині займуться «дівчата з Луцька»

28 Квітня 2012 17:12
Взимку декілька волинян згоріли у власних оселях через недотримання правил безпеки при використанні пічного опалення. Голова ОДА Борис Клімчук запропонував відновити посаду сажотруса, аби запобігти таким випадкам.
Про це він сказав 28 квітня під час засідання колегії облдержадміністрації.
Зі слів начальника головного управління містобудування, архітектури та ЖКГ ОДА Юрія Куца, в 2011 році всіма категоріями споживачів використано 32 мільйони кубометрів газу.
«Використано на 4,8% менше, ніж в 2010 році. Незважаючи на здійснену за 2010-11 роки газифікацію 61 населеного пункту», - зауважив чиновник.
Водночас він додав, що обласні влада прагне зменшити за два роки споживання блакитного палива на 30%.
Також Куц розповів, що нині на Волині 15 суб’єктів господарювання виробляють альтернативні види палива, які виробили 26 тисяч тонн продукції на рік.
Як стверджує посадовець, опалювальний сезон проходив нормально. «Взимку були проблеми з прибиранням снігу, в районних центрах проблеми пов’язані із зношеністю техніки. Фактично, в усіх містах області громадяни скаржилися на пониження температурного режиму в окремих квартирах», - повідомив він.
Натомість Борис Клімчук запропонував відновити посаду «сажотруса». Мовляв, потрібно ремонтувати димовентиляційні канали в будинках, де мешкають літні люди, які використовують пічне опалення.
«Знайдіть можливість передбачити до опалювального сезону хатинки і хатки, де живуть одинокі престарілі люди. Оці люди, які згоріли під час морозів, на вашій совісті», - звернувся він до керівників районів та міст обласного значення.
Водночас він попросив очільницю обласного центру зайнятості Раїсу Кучмук та начальника головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи ОДА Світлану Мишковець, аби ті допомогли у пошуку «сажотрусів».
«Якщо мужики в районах не зможуть, то дівчата з Луцька це зроблять», - додав він.
Також заступник міського голови Луцька Лариса Соколовська поінформувала, що 75% тепломереж обласного центру відпрацювали амортизаційний термін. «Востаннє їх оновлення фінансувалося в 2009 році. Тому було б прохання, аби міністр ЖКГ поставив питання фінансування мереж», - сказала посадовець.
На що Клімчук відповів: «Якщо вони будуть, то від Луцька й Ковеля не заховаємо».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Петро Правильний Показати IP 29 Квітня 2012 21:19
"...Водночас він попросив очільницю обласного центру зайнятості Раїсу Кучмук та начальника головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи ОДА Світлану Мишковець, аби ті допомогли у пошуку «сажотрусів»." - правильно, хай ринок праці вивчають, а не піаряться в ЗМІ пікниками-концертами в надії на депутатський мандат! Посадові обов"язки виконувати треба перш за все!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus