USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Санепідемслужбу не ліквідують, а виведуть з підпорядкування МОЗ

11 Жовтня 2012 17:12
Державна санітарно-епідеміологічна служба не підпорядковуватиметься Міністерству охорони здоров'я і стане незалежною структурою.

Про це інформує сайт Головного управління ветеринарної медицини у Волинській області із посиланням на голову Державної санітарно-епідеміологічної служби України, головний державний санітарний лікар України Анатолія Пономаренка.

«Відбувається реструктуризація нашої системи, у зв'язку з чим МОЗ видало наказ «Про ліквідацію бюджетних закладів, установ і організацій, що належать до сфери управління МОЗ». Водночас, розпорядженням Кабінета Міністрів 800 цілісних майнових комплексів передано із сфери управління МОЗ до сфери управління ДержСЕС», - сказав Пономаренко.

Він поінформував, що з 1 січня 2013 року штат працівників територіальних органів ДержСЕС з 52 тисяч зменшиться майже удвічі і становитиме 29,996 тисячі осіб.

Наразі, згідно із законодавством, участь у конкурсах на заміщення вакантних посад держслужбовців взяли участь 2,5 тисячі осіб.

За словами Пономаренка, скорочення кадрів ДержСЕС вдасться досягнути завдяки ліквідації вакантних та немедичних посад – водіїв, секретарів та управлінців.
Окрім того, штат працівників планують «омолодити», оскільки в системі ДержСЕС, за словами головного державного санітарного лікаря України, наразі працює 10 тисяч пенсіонерів.

Решті працівників ДержСЕС запропонують пройти перепідготовку або працевлаштуватися в інших контролюючих органах – зокрема, Держветфітослужбі, якщо їй передадуть повноваження у сфері контролю безпеки продуктів, як це передбачено відповідним законопроектом.

«Таким чином, жоден кваліфікований медпрацівник не залишається поза нашою увагою, в жодному разі не втратить свою професію або місце роботи», - підсумував Пономаренко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Гість Показати IP 11 Жовтня 2012 21:43
Супер,шість років навчання в мед.універі далі інтернатура-і тепер ти працівник ветфітослужби!!!
ірина Показати IP 12 Жовтня 2012 10:40
це ти повинен ще доказати - що гідний того звання!
Чеширский Кот Показати IP 12 Жовтня 2012 11:37
Разве работников СЭС можно называть "врачами". Скорее это инспектора и лаборанты, многие профессиональные взяточники.
"врач" до Чеширский Кот Показати IP 30 Листопада 2012 16:55
Уважаемый Чеширский кот, очевидно Вы плохо знакомы с "врачами" и "лаборантами", они учились в мединститутах и знают иногда на много больше некоторых сегодняшних эскулапов!!!
лікар СЕС Показати IP 12 Жовтня 2012 11:45
цікаво, а яке мають право говорити про такий стан справ - ветлікарі? СЕС що їм підпорядкована? А по друге - МОЗ , тобто головним лікарям тепер нічого буде вказувати нам як і що ми маємо робити! санстанція буде, не переживайте! і тепер детальніше(а не по блату) буде розглядати ваші !чисті! шпателі та халати, не кажучи про руки, які ви не миєте перед операцією! ЯЧи хіба хто озвучував, скільки ви людей заразили? Ні. Бо соромно, шановні! Тепер і скарги від людей про халатне відношення до роботи, і умови утримання хворих, і особисто ваших кабінетів будуть розглядатися зовсім не так... Мій знайомий з районки вчора повідомив, що його запросив головний працювати у поліклініку. як виявилося саме через те, що СЕС буде перевіряти заклад, а тут своя, так би мовити людина, тобто прикриє...
працівник СЕС Показати IP 12 Жовтня 2012 17:49
На всі 100% згідна з коментарями лікаря СЕС. Просто дуже комусь заважає наша служба, от і хочуть по максимуму її ліквідувати чи реорганізувати. Щодо цього всього, то хочу сказати, що уже вищестоящим органам давно все відомо, просто все так поставили, щоб побільше грошей витягнути з простих людей. А те, що пишуть, що всі будуть працевлаштовані, мало віриться. Як писалося в одній статті - "Неофіційно говорять, що в новоспечені установи будуть набирати дивлячись на «товщину гаманця» кандидата на посаду. Тобто потрапити назад на своє ж робоче місце зvожуть не всі."
свєта Показати IP 9 Січня 2013 14:12
службу перетворилм на сміх професіонали залишились за бортом платили річний заробіток щоб влаштуватись а після самі ж розказали

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus