USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Саакашвілі прирівняв себе до гетьмана України Пилипа Орлика

7 Лютого 2018 16:29
Екс-президент Грузії і лідер української партії «Рух нових сил» Міхеїл Саакашвілі асоціює себе з автором першої Конституції України Пилипом Орликом.

Як повідомляє Цензор.НЕТ, про це він розповів в інтерв'ю російському телеканалу «Дождь». Крім того, Саакашвілі заявив, що українці вважають найкращим лідером у своїй історії імператора Австро-Угорщини Франца Йосифа.

«Українська історія набагато складніша. Ви знаєте, коли українці запитують, хто їх найкращий лідер був, знаєте, про кого відповідають? Франц Йосиф, імператор Австро-Угорщини. В Україні було дуже багато цікавих постатей, для мене дуже цікава фігура Мазепи, тому що він був людиною, яка хотіла модернізувати Україну, але не вийшло з багатьох причин ... Ні, я не можу бути Мазепою. В українців своїх Мазеп досить. Я можу бути Пилипом Орликом, наприклад, чехом, який написав українську конституцію і який був останнім гетьманом України», - сказав Саакашвілі.
Довідка:

Пилип Орлик (1672-1742 рр.) — гетьман Війська Запорозького у вигнанні (1710-1742), поет, публіцист. Один із упорядників "Договорів і постанов" — конституційного акту, який іноді називають "першою в світі Конституцією", фактично — козацького суспільного договору.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Писака Показати IP 7 Лютого 2018 19:21
...уй недороблений

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus