USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Рятувальники влаштували «майстер-клас на льоду». ФОТО

31 Січня 2012 09:31
Працівники управління МНС, управління Держтехногенбезпеки в області провели рейд на заплаві ріки Стир у Луцьку.

Про це повідомили у Центрі пропаганди УМНС Волині.

Через гучномовець рятувальники прочитали для рибалок правила поведінки на льоду та порядок дій на випадок, якщо людина провалилась під лід. Кожному з них вручили пам’ятки.

Для практичного навчання рибалок, група водолазно-рятувальних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення продемонстрували, як діяти при рятуванні людей на воді.

Спочатку уявного потопаючого рятували підручними засобами – палицею та мотузкою, а на другому етапі за допомогою спеціального рятувального обладнання – пристрою «соломинка» та за допомогою пластикових нош.

За навчанням спостерігали не лише рибалки, а й майбутні матроси – рятувальники, які проходять навчання у навчально-методичному центрі безпеки життєдіяльності.

Як з’ясувалося під час опитування, любителі зимової риболовлі усвідомлюють, наскільки небезпечним може бути перебування на льоду, але однаково, йдуть за покликом свого небезпечного захоплення. Однак переконують, що суворо дотримуються усіх пересторог.

Досвідчені рибалки, йдучи на риболовлю, завжди беруть з собою мотузку та палицю у чому й переконалась рейдова група працівників МНС.
Довідково:

Перш ніж ступити на лід, треба звернути увагу на його колір. Найміцнішим вважається лід блакитного кольору, білий – дещо слабший. Якщо ж крига має сіруватий відтінок, це свідчить про присутність води у її товщі. Ідучи льодом, варто оминати небезпечні місця – виступаючі над поверхнею кущі, траву, ділянки вкриті товстим шаром снігу.
Рибалкам варто бути особливо пильними. У випадку, якщо крига під ногами затріщала і людина таки опинилася у воді, у жодному випадку не можна панікувати. Слід намагатися вибратися на лід, наповзаючи на його край грудьми і почергово витягуючи на поверхню ноги. Рятувальники радять повертатися у той бік, звідки прийшли, де міць льоду вже відома.
Любителям зимової рибалки потрібно знати:
не можна пробивати поруч багато ополонок,
не збиратися великими групами в одному місці,
не пробивати ополонок на переправах,
не ловити рибу біля вимоїн,
завжди мати біля себе міцну мотузку завдовжки 10-15 м.

Якщо людина опинилася на крижині чи біля ополонки, надавати допомогу потерпілому потрібно лежачи на льоду. Слід діяти рішуче, тому що людина у крижаній воді швидко переохолоджується.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus