USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Рятувальники гріють навіть школярів. ВІДЕО

2 Лютого 2012 14:10
У Нововолинську на алеї Ветеранів встановили пункт обігріву людей-безхатченків та громадян з малозабезпечених верств населення. Сюди забігають і звичайні перехожі, щоб погріти руки біля гарячої «буржуйки» та попити тепленького чаю.
Про це повідомляє ВОДТРК.
Відвідувач намету Сергій розповідає, що «гостює» в рятувальників уже третій день. Каже, що в статусі безхатченка ‒ першу зиму. Мовляв, була квартира, співмешканка, та, коли вона померла, житло у спадок перейшло дітям.
«До мене ставляться прекрасно. Розуміють, що мені нема де дітися. І прийняли тут харашо. Ночував я на мусорніку», ‒ каже чоловік.
Тепер Сергія візьме на деякий час медико-реабілітаційний центр християн віри Євангельської. Слово за нього замовили працівники Нововолинського міського відділу МНС.
«Протягом періоду, який ми тут знаходимося, до нас завітало орієнтовно 100 чоловік. Значить, люди відчувають холод, гуляючи по місту, заходять до нас. Всіх приймаємо, всіх стараємося напоїти-накормити гарячою кашею, чаєм», ‒ розповів про роботу пункту Руслан Безека, заступник начальника Нововолинської пожежної частини №5.
У наметі біля столу з чаєм грілися і діти.
«Ми були в парку, ‒ каже маленька відвідувачка «притулку» МНСників Сніжана, ‒ каталися там з горки. І я впала там, і мені було дуже холодно… Ми каталися там, і я в сніг там так у снігову бабу фууух і впала».
Начальник НМВ МНС України Олег Билиця розповів, що намет функціонує цілодобово ‒ задіяні рятувальники, вільні від чергування. «Стоять на варті» по двоє. Окрім того, за словами рятувальника, в нічний час ще є представник міліції, який теж чергує.
«Рятувальники самі розпалюють пічку, готують їжу, кашу, гарячий чай. Хто звертається по допомогу, надаємо її зразу», ‒ каже Олег Билиця.
Дрова для розпалювання вогнища заготовили працівники виробничого управління комунального господарства та рятувальники. Є в наметі і первинні засоби пожежогасіння, медикаменти та одяг для безхатченків.
Щодо продуктів харчування, то цим питанням займається міська влада. Рятувальники кажуть, що запасу вистачає. Серед продуктів ‒ каша, сало, хліб, чай, цукор.
Завдяки пункту у місті вдалося уникнути багатьох обморожень, ‒ кажуть у міськраді.
«Вночі мороз опускається до -20. По прогнозах має бути четвер-пʼятниця -23 ‒ -27. Так що, тут треба вважати. Цей пункт буде стояти ще мінімум тиждень», ‒ зазначив Володимир Рожелюк, перший заступник Нововолинського міського голови, секретар міської ради.
У Нововолинську створено штаб оперативного реагування на незвичайні ситуації. За його рішенням, з 31 січня для школярів оголошено вимушені канікули, які триватимуть до 5 лютого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus