USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Розширили перелік чиновників, підслідних НАБУ. ІНФОГРАФІКА

11 Травня 2016 18:44
До переліку осіб, підслідних НАБУ, додалися голови РДА, радники і помічники Президента України, Голови ВР України та Прем’єр-міністра України.

Починаючи з травня 2016 року у зв’язку з набуттям чинності нового Закону України «Про державну службу» до переліку осіб, підслідних Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), додаються голови районних державних адміністрацій, радники і помічники Президента України, Голови ВР України та Прем’єр-міністра України.

Таким чином, кількість осіб, потенційно підслідних НАБУ збільшиться щонайменше на півтисячі чиновників, - повідомляє прес-служба НАБУ.

Крім того, у зв’язку із введенням нової класифікації категорій посад «А», «Б» і «В», до підслідності НАБУ належать злочини, скоєні державними службовцями категорії «А» (у попередній редакції статті 216 КПК «державні службовці, посади яких віднесені до першої та другої категорій посад»).

Загальна кількість українських посадовців, потенційно підслідних НАБУ, перевищує 20 тисяч осіб. В основному це – вищі посадові особи (від Прем’єр-міністра до мерів міст обласного значення та керівників райдержадміністрацій), керівники державних підприємств, особи вищого офіцерського складу силових структур, судді усіх рівнів, тощо.

Повна підслідність НАБУ викладена у статта 216 Кримінального процесуального кодексу України.

Нагадаємо, що Закон України "Про державну службу", який почав діяти 1 травня, передбачає, що державний службовець не має права суміщати державну службу зі статусом депутата місцевої ради, якщо такий державний службовець обіймає посаду державної служби категорії "А". До категорії "А", окрім інших, належать голови місцевих адміністрацій.

Як повідомляє видання Конкурент, на Волині таких є аж 12 осіб. Четверо з них є депутатами обласної ради, восьмеро – депутатами районних рад. Всі представляють пропрезидентську БПП "Солідарність".

Нагадаємо, сьогодні Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що представники президентської політичної сили Блок Петра Порошенка «Солідарність» на чолі з головою Волинської облдержадміністрації Володимиром Гунчиком відмовляються виконувати вимоги нововведеного Закону України «Про державну службу», який забороняє особі поєднувати посаду держслужбовця зі статусом депутата. Члени БПП, своєю чергою, саботують цю вимогу.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Абрам Показати IP 11 Травня 2016 19:43
Всі ці заяви до _ ср*ки!!! Ви вже "пролюстрували","проатестували" і інші "про...",а наші,як були при владі,так і дальше будуть.Бо влада належить_нам і тільки нам.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus