USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Призначено нового представника України в ООН

9 Грудня 2015 23:40
Президент Петро Порошенко призначив нового постійного представника України при Організації Об'єднаних Націй. Ним став Володимир Єльченко.

Відповідний указ глава держави підписав у середу, 9 грудня, йдеться у повідомленні прес-служби президента, - повідомляє видання ТСН.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що Володимир Єльченко — професіонал, який добре розуміє ООН. «Це людина, яка знає ООН як свої п'ять пальців, користується там високим авторитетом і має унікальний досвід представлення України в Радбезі під час нашого членства в цьому органі у 2000-2001 роках», - додав він.

Клімкін вважає, що важливим та корисним на новій посаді стане і досвід роботи Єльченка послом України в Росії. «Він прекрасно розуміється на особливостях російської дипломатії. Переконаний, що цей його досвід буде безцінним на майданчику ООН, де йому доведеться відстоювати інтереси України, сидячи за одним столом з представником держави-агресора», - підкреслив міністр. Володимир Єльченко змінив на посаді посла України в ООН Юрія Сергеєва, який представляв нашу державу в цій організації з 2007 року.
Павло Клімкін відзначив ефективну роботу Юрія Сергеєва на цій посаді і заявив, що його досвід потрібен на Батьківщині. «Після восьми років безперервної діяльності Юрія Сергеєва у Нью-Йорку я буду радий вітати його у Києві, де у нього буде багато роботи у складі нашої зовнішньополітичної команди», - сказав міністр.

Довідка

56-річний Володимир Єльченко на дипломатичній службі України працює з 1981 року. У 1997-2000 роках він вже обіймав посаду постійного представника України в ООН, у 2000-2001 роках був представником України в Раді безпеки ООН.

У 2005-2007 роках Єльченко був послом України в Австрії, у 2010 році при Януковичі був призначений надзвичайний і повноважним послом України в Російській Федерації. У березні 2014 року був відкликаний у Київ через анексію Криму Росією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus