USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Продаж наркотиків в інтернеті - неконтрольований процес. ВІДЕО

18 Липня 2012 13:31
Аби купити наркотики, не треба шукати їх через десяті руки. Досить зайти в інтернет і ввести в пошуковій системі назву бажаного продукту. На деяких сайтах пропонують практично все. Чи й справді так легко придбати отруту та куди дивиться міліція?

На це питання дає відповідь НТН.

Інтернет-простір рясніє оголошеннями про продаж наркотиків. В асортименті – амфетамін, метадон, екстазі, марихуана. Зв'язатися найчастіше можна через емейл. Обираю коноплі та запитую в листі про наявність зілля й його ціну. Відповідь не забарилася. За п'ять грамів правлять 70 доларів. Запевняють – купівля конфіденційна й безпечна. З питанням – куди ж дивиться міліція – звертаюся в управління боротьби з незаконним обігом наркотиків.

Про такі оголошення в інтернеті там знають, щоправда, попереджають: 90 відсотків повідомлень – просто шахрайство.

«Там є така умова, як стовідсоткова передоплата. Відповідно, ви стопроцентово оплачуєте вказаний товар. Часом сума буває значною – кілька тисяч гривень. Звичайно, велика спокуса злочинців отримати ці гроші шляхом електронних перерахувань, банківських перерахувань, коли немає прямого контакту із споживачем, споживача з продавцем. Тобто заволодіти цими грошима і не доставити товар», - прокоментував керівника УМВС в Києві Іван Пономарьов.
Хоча інколи правоохоронці таки фіксують реальний продаж наркотиків через світове павутиння.

«Ми документуємо ці дії. Скажімо так, в минулому році було понад 46 злочинів задокументовали за 6 місяців. Робота, скажімо так, копітка, вимагає технічних знань, але вона ведеться і ми днотуємо ці злочини», - додав правоохоронець.

Що торгівлю дурманом в інтернеті можна бодай якось контролювати – не вірить Марина Грибанова. Жінка дбає про реабілітацією наркоманів у громадській організації «Нарконон» і наслухалася від своїх пацієнтів про вседозволеність у всесвітній мережі.

«Мені здається, це фізично неможливо. Тобто я не знаю, яка кількість людей має бути, які сидять, відстежують і намагаються закрити ці сайти. Тим більше, щоб закрити якийсь сайт, це потрібно знову ж санкції і суди якісь і маса таких інстанцій. Інтернет – це вільне поле, в якому людина може писати що завгодно і ніхто це не відстежує», - пояснила президент організації.

За словами споживача марихуани Віталія, зазвичай накотики він купує за допомогою інтернету. Однак, каже, є суттєвий мінус, мовляв, конопля може бути неякісна, повернути її назад і забрати гроші назад практично неможливо.
Люди, що лікують наркоманів, впевнені: хто шукає отруту, той її знайде. Тому важливіше не ловити продавців, а переконати покупця не експериментувати над своїм тілом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus