USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Про жертв Чорнобиля згадали молитвою. ФОТО

26 Квітня 2012 16:13
Пам’ять загиблих внаслідок Чорнобильської катастрофи, яка сталася 26 років тому, в Луцьку вшанували молитвою.

Віддати шану мертвим та помолитися за здоров’я живих до пам’ятного згаку «Жертвам Чорнобиля» на меморіалі Вічної слави 26 квітня прийшло чимало волинян.



Цю трагічну сторінку української історії лучани вшанували панахидою та покладанням квітів.


На меморіал завітало чимало лучан, які пам’ятають про цю жахливу подію. Адже аварія на ЧАЕС позначилася на долі тисяч наших краян.


Митрополит Луцький і Волинський УПЦ Ніфонт відслужив панахиду за загиблими.

«Цей день починається з молитви. В мене відразу зав’язалася хороша дружба з чорнобильцями. Їх багато в нашій області та інших областях. І ви знаєте, що і вчора, і сьогодні наша церква повсюдно молилась за душі спочилих, співчувала тим, хто постраждав. Ми знаємо, що в Бога нема мертвих,в Бога – всі живі, адже душа – жива. Ми сьогодні молилися за тих, хто спочив, і я вірю, що Господь прийняв нашу молитву. Хай він дасть вічний спочинок тим, хто помер в Чорнобильській катастрофі», - сказав владика Ніфонт.

Віддати шану загиблим та помолитися за здоров’я живих прийшли і представники влади. Серед них – волинський губернатор Борис Клімчук та його заступники Олександр Башкаленко і Олександр Курилюк, голова облради Володимир Войтович і його перший заступник Юрій Лобач, секретар Луцької міськради Григорій Пустовіт.



Опісля панахиди лучани поклали квіти до пам'ятного знаку «Жертвам Чорнобиля».








Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus