USD 41.10 41.44
  • USD 41.10 41.44
  • EUR 41.20 41.45
  • PLN 10.35 10.50

Про злочини волинських чиновників можуть заявити з трибуни ВР

11 Лютого 2015 11:11
Про посадові злочини службовців місцевого самоврядування громадськість Нововолинська просить нардепа розповісти з трибуни Верховної Ради.

Зокрема, йдеться про незаконне утримання чоловіка у луцькій психлікарні за сфабрикованою справою, про знищення на Волині кабельного оператора «Львівська жінка» та замах на життя його власника.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини повідомили члени Громадського Люстраційного комітету Нововолинська.

Так, 9 лютого 2015 року члени люстраційного комітету побували на прийомі у нардепа Ігоря Гузя в Нововолинську.

У заяві, яку вони попросили оприлюднити із трибуни у Верховній раді України, йшлося про узурпацію влади місцевими керівниками міської ради, створення ними антиукраїнської, неофеодальної

системи при якій Конституція та закони держави Україна у місті майже не діють, або ігноруються взагалі.

Низка претензій була висловлена і на адресу правоохоронних органів міста – бездіяльність, порушення присяги на вірність народу України, покривання

посадових злочинів службовців місцевого самоврядування, корупція, імовірні «непомічання» земельних махінацій, розкрадання бюджетних коштів та незаконне суміщення посад чиновників у міській раді. «Арифметичні помилки» в офіційних документах прокурорських перевірок ремонту шляхів у Нововолинську.

Відписки на заяви та інформаційні запити громадських організацій по пільговому перевезенню пасажирів та зловживання у центральній міській лікарні.

Небажання прокурорів та чиновників міської ради надати широкій громадськості списки посадових осіб прокуратури, міліції, суду, СБУ та інших державних службовців і місцевих керівників тощо, які отримали і приватизували квартири, фінські будинки, та земельні ділянки під індивідуальну забудову. Тобто, майна, що є власністю членів територіальної громади і багато чого іншого.

ЗАПРОТОРИЛИ ДО ПСИХЛІКАРНІ

Разом із членами громадського люстраційного комітету на прийомі у народного депутата побував і колишній пацієнт Луцької психіатричної лікарні № 1, за сфабрикованою прокурорами справою, Василь Мартинюк.

Колишній в’язень сумління закритої психіатричної клініки, куди його достав у кайданках конвой, що складався із працівників Нововолинського МВ УВС, приніс із собою на прийом

до Ігоря Гузя папку із документами, які, безумовно, доводять причетність до зловживань посадовим становищем та імовірні службові злочини скоєні керівниками Нововолинської міської та Волинської обласної прокуратур.

Нагадаємо, Василя Мартинюка завдяки протестам громадськості, звільнили після піврічного «лікування» в Луцькій обласній психіатричній лікарні № 1 закритого типу.

За нібито, терористичну діяльність, 17 жовтня 2012 року із подачі тодішнього прокурора міста Олександра Сліпчука, Нововолинський міський суд запроторив до Луцької психіатричної лікарні № 1 закритого типу громадянина В.Мартинюка із тяжким і трагічним вироком. На примусову психіатричну експертизу. Зі всіма можливими і неможливими порушеннями «Закону України про психіатричну допомогу» та Конституції України, у Розділі ІІ – «Права, свободи та обов’язки людини і громадянина». Проте, «експертиза» затягнулась. Василь Мартинюк провів там, не багато і не мало – 227 днів.

Величезними зусиллями громадських організацій та дружини, а також при немалому сприянні міського прокурора О.Л. Решетника, що замінив О.Сліпчука, Василя вдалося нарешті звільнити.

Але, знову ж таки, Нововолинська міська прокуратура подала апеляцію, яка Луцьким апеляційним судом задоволена не була. Перемога українського правосуддя? Можна було спокійно ставити крапку.

Але ж ні! Після довгих процесів у судах різних інстанцій, 16 жовтня 2014 року за підписом обласного прокурора Вадіма Максімова, В.Мартинюку надійшло повідомлення про направлення його справи до столичного Вищого спеціалізованого суду Києва для іще одного судового, на цей раз касаційного розгляду.



Постраждалий Василь Мартинюк пообіцяв опублікувати задокументовані докази їхньої вини у друкованих

ЗМІ та інтернет-виданнях.

НАПАД НА «ЛЬВІВСЬКУ ЖІНКУ»

Не обійшли увагою члени Громадського Люстраційного комітету і факт викрадення, у 2011 році, ПП «Кабельне телебачення «Львівська жінка», який останнім часом, викликав неабиякий резонанс в українському суспільстві.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК ЗНИЩИЛИ КАБЕЛЬНОГО ОПЕРАТОРА НА ВОЛИНІ

Розповіли, також, і про замах на життя власника КТ «ЛЖ» Ігоря Желізка, замовники якого до цих пір розгулюють на свободі.



Члени Громадського Люстраційного комітету м. Нововолинська В.Мигас, В.Павлюк, А.Бідзюра, В.Ковальчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
партизан Показати IP 11 Лютого 2015 11:20
Ага пора почати з Палиці і Еремеєва....
віра до партизан Показати IP 11 Лютого 2015 11:44
"партизан" це і є анонимний троль!:)
Оля до віра Показати IP 11 Лютого 2015 11:46
А ти троль Гнучика і інших чинуш
свояк Показати IP 11 Лютого 2015 11:54
А Що про Володимир-Волинський забули. Бо Володимир-Волинський найкорумпованіший райцентр на Волині. Та корупція і правопорушення які виявили у Нововолинську, то дитячий лепет і дитячий садок навідміну і порівнюючи з такими грандами мафозо- сімених кланів як міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк зі своїми " любими друзями " з міськвиконкому От про таких міських голів як Петро Данилович і треба заявляти з трибуни депутату І.Гузю. Пора вже вичищати Волинь від мафіозного бруду.
Ірина Показати IP 11 Лютого 2015 12:32
невже ви такі наївні, що вірите в те, що Гузь вам допоможе?! Крик підняти може, але не більше...
Штефан, Луцьк до Ірина Показати IP 11 Лютого 2015 13:48
Віримо!
Анатоль_. Показати IP 11 Лютого 2015 13:14
Нововолинці за мера В.Б.Сапожнікова та за народного депутата І.В.Гузя!
рома Показати IP 11 Лютого 2015 13:43
кожен краде як може
Лєна Показати IP 11 Лютого 2015 14:24
Гузю треба бути обачним - Василь Мартинюк реально психічно хворий. Співчуваю депутату стільки неадеквату вислухати, то треба мати нерви міцні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus