USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.35 10.53

Про російських «незалежних та об'єктивних» спостерігачів на Сході

17 Листопада 2014 10:44
Група «ІС» фіксує й окремі випадки, коли виникають питання до конкретних громадянам Росії з числа нібито «незалежних та об'єктивних» спостерігачів ОБСЄ.

У своєму останньому пості про ОБСЄ Еспресо.TV вказував, що вважає тему поки закритою. Однак за останні дні надійшла маса звернень, першою чергою, від західних ЗМІ, які попросили вказати факти і роз'яснити, як виявляється цей конфлікт інтересів. З приводу «дивної» поведінки представників місії автор публікації наводив перелік фактів, які повторювалися із завидною постійністю. Але група «ІС» фіксує й окремі випадки, коли виникають питання до конкретних громадянам Росії з числа нібито «незалежних та об'єктивних» спостерігачів ОБСЄ. Наведемо тільки один приклад.

Отже, в червні 2014 представники моніторингової місії ОБСЄ відвідали Слов'янськ, який на той момент перебував під контролем терористів Гіркіна, щоб «скласти об'єктивну картину стану міста». Ця поїздка стала інформаційним приводом для більшості російських засобів масової інформації та почала детально висвітлювалась.

Зокрема, 27 червня на сайті РІА Новини з'явилася цитата одного з представників моніторингової місії нікого Віктора Ліхачова, який повідомив: "Картина похмура, руйнувань багато. Фахівці бачать сліди мінометних обстрілів, зруйновані житлові будинки та інфраструктуру. Я бачив Слов'янськ місяць тому, він був зовсім іншим "

Відео цього епізоду було видалено з сайту РІА Новини. Однак ідентичний сюжет вийшов і на телеканалі LifeNews з коментарем Віктора Ліхачова.


Інформація була використана російськими ЗМІ для ілюстрації версії про те, що українська армія нібито систематично обстрілює житлові квартали. Чого насправді не було. Насправді руйнування в Слов'янську були викликані обстрілами самих терористів, що підтверджено масою фактів.

Цікаво наступне.

Ліхачов Віктор Віталійович (нібито «незалежний спостерігач») є ... старшим радником Посольства Російської Федерації в Україні. Саме в так він був вказаний на офіційному сайті Посольства. «Був вказаний», оскільки з 14 листопада 2014 (а саме в цей час, за дивним збігом, група «ІС» зацікавилася Ліхачовим і зверталася за коментарями до його колег) ця сторінка заблокована, проте все ще присутня в кеші пошуковика Google.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus