USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.65 41.95
  • PLN 10.62 10.85

Правозахисники України відстоюватимуть інтереси в Європейському суді

18 Квітня 2013 15:03
Створення Всеукраїнської коаліції з надання правової допомоги оголосили у Луцьку. Завдяки цьому юридичну допомогу в сфері охорони здоров’я, трудових відносин та в сфері захисту прав власності надаватимуть тим, хто її потребує, безоплатно.

Про це стало відомо під час відкриття 10-ої квартальної конференції проекту USAID «Правова країна» у Луцьку 18-ого квітня.

За словами керівника відділу управління проектами Благодійного фонду «ГОРЄНІЄ» Дениса Гречка, всеукраїнську коаліцію з надання правової допомоги об’єднує 118 громадських організацій та 14 юридичних клінік, які допомагають людям дізнаватися більше про свої права та про те, як їх захистити.

Серед волинських правозахисників до коаліції входять Волинська обласна організація Спілки юристів України, головою якої є Віталій Єлов, юридична клініка «Ad Astra» Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки та Волинська обласна організація «Центр правової допомоги» (Ковель).

Начальник Управління координації правової роботи та правової освіти Міністерства юстиції України Оксана Юхта розповіла, що волинські громадські організації, які входять до всеукраїнської коаліції, надають якісну та висококваліфіковану допомогу.

«Ми можемо покластися на ці громадські організації і бути впевненими, що їх правова допомога-ефективна», - наголосила вона.

Ініціатори створення Всеукраїнської коаліції з надання правової допомоги мають на меті підвищити потенціал організацій-учасників, аби вони могли ефективно захищати інтереси малозабезпечених громадян Волині у Європейському суді з прав людини.

У рамках дводенної конференції учасники планують відвідати місцеві ГО, які надають безоплатну правову допомогу на Волині, завітають до Апеляційного суду Волинської області та активного партнера Всеукраїнської коаліції – юридичної клініки «Ad Astra» - відвідають громадську приймальню Головного управління юстиції Волинської області в обласній бібліотеці імені Оленки Пчілки.

Фото Богдани Стельмах.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus