USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Повії скаржаться на міліцію перед Євро-2012

25 Квітня 2012 17:59
Напередодні Євро-2012 правоохоронці збільшили тиск на повій. За даними правозахисників, посилилось насильство з боку правоохоронних органів та фальсифікації кримінальних справ проти повій, пише ТСН.

«За інформацією самих дівчат, які залучені до секс-бізнесу, саме міліція є другою за рейтингом суб'єктів насильства після клієнтів», - сказав керівник програм політики та адвокації Міжнародного благодійного фонду «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні» Павло Скала.

Скала додав, що це не лише фізичне, але й психологічне і сексуальне насильство з боку правоохоронців. Присутні на прес-конференції правозахисників секс-працівниці Оксана, Наталія та Марина розповіли, що восени минулого року їх затримали співробітники міліції, принижували дівчат, а після прибуття до відділку забрали мобільні телефони і не давали змоги нікуди зателефонувати.

«Коли Наташу в кабінеті почали допитувати, нас спеціально посадили біля кабінету і двері залишили відкритими. Ми чули, як її били, як вона плакала», - сказала Марина і додала, що не могла витримати знущань над подругою, тому погодилася на умови слідчого і підписала протокол, згідно з яким вона зізнається у сутенерстві.

При цьому вона висловила припущення, що їхній справжній сутенер мав певні проблеми з міліцією, тому вони і потрапили в таку ситуацію. Тепер Марині загрожує до 7 років позбавлення волі. «Ми дуже переживаємо за свою безпеку і знаємо своїх кривдників в обличчя, і це не лише співробітники міліції», - сказала вона.

Також під час прес-конференції було продемонстровано відеозвернення керівника Всеукраїнської ліги «Легалайф», що представляє інтереси залучених до секс-індустрії жінок Олени Цукерман. Вона наголосила, що співробітники міліції систематично застосовують насильство відносно повій, а також фабрикують кримінальні справи проти них.

Цукерман переконана, що держава має покласти край цьому. За словами Скали, за оціночними експертними даними, в Україні налічується від 52 до 83 тисяч працівниць секс-індустрії.

Найбільша кількість - у Дніпропетровській, Одеській, Донецькій областях, у Києві та Криму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
штурмбанфюрер кгб Показати IP 26 Квітня 2012 10:21
"Напередодні Євро-2012 правоохоронці збільшили тиск на повій" ---- як це розуміти? Це як в анекдоті "БДЖОЛИ ПРОТИ МЕДУ?"
лучанка Показати IP 26 Квітня 2012 10:54
какая жалость, обидели проституток, да их может было лучше к стенке поставить позор!Нашли тему!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus