USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

Поліція втретє незаконно блокує роботу «Волиньприродресурсу»

14 Травня 2018 21:51
Маневицька поліція сьогодні на ногах. Кілька нарядів патрулюють у селі Галузія Маневицького району. Тут фотографують дерев’яний паркан, який встановлює комунальне підприємство "Волиньприродресурс" на ділянці, де планується геологічна розвідка, та допитують працівників підприємства.

Підставою для такої пильної уваги правоохоронців став нібито дзвінок «аноніма» з Луцька. Така версія офіційна. Між тим, у працівників підприємства є своя версія того, що відбувається. Нагадаємо, КП «Волиньприродресурс» має усі договори для розробки і видобутку корисних копалин, але більше року не може розпочати свою роботу.

Про те, кому це вигідно йшла мова під час ефіру на ТРК «Аверс» із заступником директора КП «Волиньприродресурс» Анатолієм Капустюком.

З його слів, на ділянку, де знаходяться працівники, які встановлюють паркан, приїхав наряд. Це вже втретє, з моменту коли КП «Волиньприродресурс» завезло на дану територію будівельні матеріали, а саме паркан, аби згідно чинного законодавства огородити територію, де будуть в подальшому проводитися розвідувальні роботи, поліція приїздить на дану ділянку.

Зі слів Капустюка, фактично йде мова про проведення підготовчих робіт. Дану інформацію КП «Волиньприродресурс» офіційно оприлюднило ще 7 травня відкритим листом на сайті обласної ради. Відтак, будь-хто, включаючи представників правоохоронних органів, міг ознайомитися з тим, що саме робитиме КП «Волиньприродресурс» на даній території та на підставі яких офіційних документів.

Заступник директора КП «Волиньприродресурс» повідомив, що у листі було зазначено, що враховуючи те, що КП «Волиньприродресурс» Волинської обласної ради зобов’язане проводити випереджуючу розвідку на підставі усіх наявних документів, а також погодження рішення сесії Прилісненської сільської ради ще від 20 листопада 2017 року, та укладеної угоди від 12 грудня 2017 року між Прилісненською сільською радою та КП «Волиньприродресурс», було повідомлено, що комунальне підприємство розпочинає підготовчі роботи на даному майданчику, для провадження в подальшому геологічного вивчення та подальшої оцінки запасів.

Капустюк зауважив, що втретє на ділянку розміром 8 гектарів приїжджає наряд поліції, втретє у працівників відбираються покази, паспортні дані та запитується що саме вони тут будуть робити. За його словами, у попередні рази наряди поліції, які приїжджали на дану територію, знали про відкритий лист, але казали, що мають вказівку приїхати на місце та сфотографувати осіб, які присутні на ділянці та відібрати у них пояснення. Цього ж разу, офіційна версія така, що начебто є анонімне звернення, що проводяться якісь незаконні роботи. На підставі цього звернення приїхав наряд поліції аби втретє описати ті ж дії. Хоча всі пояснення є на офіційному ресурсі обласної ради та уже двічі надавалися працівникам поліції.

"Коли до мене сьогодні зателефонував гірничий майстер та повідомив, що на ділянку вкотре прибули працівники поліції, я попросив передати слухавку поліцейському, аби пояснити йому законодавчу складову, на підставі чого на ділянці знаходяться працівники КП «Волиньприродресурс» і які там проводяться роботи", - сказав Капустюк. Однак, з його слів, слідчий відмовився спілкуватися по телефону. Анатолій Капустюк сказав слідчому, що може особисто приїхати на місце подій, але той, з його слів, сказав, що «ніхто нікого чекати не буде, все, що нам потрібно, ми й так складемо». Будь-яке спілкування з КП «Волиньприродресурс» не відбувається, хоча правоохоронні органи можуть у будь-який момент до нас звернутися та отримати офіційну відповідь. На жаль, жодних запитань, принаймні офіційних, до нас немає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Рома Показати IP 18 Травня 2018 11:28
Шпигу давно треба гнати !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus