USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Подарунок для мами луцькі діти зробили власними руками

9 Березня 2016 16:44
Найцінніший подарунок – зроблений власноруч. Ніщо так не здатне потішити серце мами, як виріб, що його виготовила дитина. А для малюків немає нічого більш захопливого, аніж побачити, як втілюється фантазія.

Глиняні янголята, печиво з малюнками, вітальні листівки – такі подарунки для мам власними руками зробили маленькі лучани, вихованці садочка №21, серед яких і дітки особливі. У цій справі їм допомагали волинські майстрині, кожна з яких працює в унікальних техніках декоративно-прикладного мистецтва.

Про це повідомили у прес-службі Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

У мистецькій галереї, що на другому поверсі Центрального універмагу Луцька, талановиті дівчата в деталях розповіли дітям, як створити власний неповторний виріб: розмалювати печиво або з допомогою кольорової серветки та звичайного клею перетворити склянки чи дошки на витвір мистецтва.

У майстрині Катерини Новак, яка виготовляє з глини казкових янголів і художні панно, охочих повчитися було чимало. Жінка любить свою справу і з великим задоволенням вчить інших творити диво власноруч.

«Ми щасливі займатися улюбленою справою. Найголовніше, що нам дали можливість попрацювати і з особливими дітками. Вони поставились до виготовлення подарунків для своїх мам дуже натхненно, ретельно та уважно. Ми давно мріяли про те, щоб мати можливість вчити дітей мистецтву, а завдяки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» у нас все це вийшло», – зазначила Катерина.

І хоча виготовлення таких виробів справа непроста та потребує уваги й терпіння, усі дітки із завданням справилися. Були й такі, які взяли участь в усіх майстер-класах.

Відвідувачка виставки Катруся спробувала і декупаж, і ліпку з глини, і виготовлення листівок, але найбільше задоволення отримала від оздоблення печива.

«Найбільше мені сподобалось малювати на печиві. Це ніби малюєш на папері, але потім можеш малюнок з’їсти. І я хочу цей виріб подарувати своїй матусі. Я впевнена, що їй сподобається», – пояснює дівчинка.

Ідея провести такі заняття виникла у працівників Офісу розвитку кварталу «Тільки разом», що на бульварі Дружби народів, 6.

«До нас приходять люди з проблемами, ми завжди їх слухаємо, допомагаємо. А напередодні свята нам захотілось зробити щось світле, що буде не лише подарунком для жінок, а й поєднає в собі цікавий процес. Щось таке, що б мало і соціальний і мистецьким напрям. Попитали у батьків, які до нас приходять, чи хотіли б вони, аби з їхніми дітлахами позаймались, навчили їх робити красиві речі власними руками. Батьки відреагували на таку пропозицію чудово. Результати такої роботи дійсно вражаючі», – коментує Лариса Мазурок.

Батьки, які привели на майстер клас діток, задоволені, що з їхніми малюками займаються, вчать їх робити красиві речі.

«Дітки зайняті хорошою справою. Мені подобається, що мій син із задоволенням виготовив для мене листівку сьогодні. Добре, що є такі майстер-класи, адже не кожна мама вміє сама щось робити, а відповідно і навчити свою дитину, на жаль, не усьому може. А от завдяки таким заняттям у діток є хороша можливість здобути нові знання», – зауважує мама маленького Дмитрика.

У Фонді Ігоря Палиці вже не вперше провадять подібні заняття для дітей. Адже з допомогою мистецтва, малюкам цікавіше пізнавати світ, розвивати творчі навички, які стануть у нагоді в майбутньому.

«Ми і раніше організовували схожі творчі заняття для діток. Під час таких заходів вони вчаться бачити красу, здружуються, швидше проходять етапи соціалізації. Коли вони бачать, що власними руками можуть виготовляти вироби, у них з’являється бажання та натхнення розвивати у собі творчі навички. А це, відповідно, позитивно впливає на саморозвиток та сприйняття світу» , – зазначила заступник голови правління Фонду Ігоря Палиці Ірина Констанкевич.

Свято минає, а емоції і враження від нього залишаються, для мам вони житимуть у подарованих виробах, а для дітей надовго запам’ятається творча атмосфера та дрібнички, які дехто з них виготовив вперше в житті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus