USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.56 10.75

Почесний ректор семінарії не пам’ятає, скільки йому років. ФОТО

9 Січня 2013 18:01
89-ліття почесного ректора Волинської духовної семінарії протоієрея Петра Влодека відзначили богослужінням у семінарському Кирило - Мефодіївському храмі.

Про це повідомили у прес-службі Волинської єпархії УПЦ.

Так, 8-ого січня 2013 року відбулось святкове богослужіння у семінарському Кирило - Мефодіївському храмі, присвячене Собору Пресвятої Богородиці, на якому, зокрема, відслужили урочистий молебень з нагоди 89-ліття почесного ректора Волинської духовної семінарії протоієрея Петра Влодека.

Нинішній ректор семінарії протоієрей Рустик Капауз, який, до речі, у цей день відзначає 15-ти річчя своєї дияконської хіротонії, у своєму вітальному слові подякував отцю Петру за його життя та труди на славу Української Православної Церкви.
Нагадав усім прихожанам про нелегке життя ювіляра: дорога на фронт, Берлін, відкриття Київської духовної академії, Волинської духовної семінарії.
Подякував за його живий приклад для усіх людей та семінаристів. Крім того, зауважив: «Якщо на вас, дорогий ректоре, надіти усі ваші нагороди, то вам буде важко триматись на ногах. Але це не головне: нехай Господь для вас приготує найвищу нагороду – Царство Небесне!».

Отець Петро, своєю чергою, зауважив: «Я вдячний Богу за своє довге, але насичене життя. Я вже навіть не пам’ятаю, скільки мені виповниться 10 січня. Я служив і в Сполучених Штатах Америки, і в Німеччині, і в Києві, і тут на Волині – усюди, куди мене направляла Православна Церква. Дякую усім за привітання і Богу, Який сподобив мене дожити до цього часу, щоб служити Йому.»

Водночас, керівник недільної школи при Свято-Покровському храмі ієромонах Ілля (Вишневський) та керівник дитячого хору при недільній школі Ірина Гайдучик зробили неочікуваний, але приємний сюрприз для отця Петра.

Діти привітали батюшку теплими побажаннями та милозвучними колядками, які розчулили ювіляра до сліз. Почесний ректор наголосив: «Що може бути приємнішим за дитячі, щирі голоси, які славлять Господа!»

Насамкінець, уся церква заспівала: «Многая літа, дорогий отче!».










Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
украінський міръ Показати IP 9 Січня 2013 19:35
ось де істинне християнство! ось справжні українці-миряни! многая літа!
в курсі Показати IP 10 Січня 2013 07:40
а е Сергій Ющик був ректором ??? де він подівся ?
Микола Показати IP 10 Січня 2013 08:47
Матеріал загалом написаний із симпатією до отця Петра Влодека. Але заголовок! Він принижує героя публікації. Про це хіба не подумав автор? Як на мене отець Влодек - це легенда, прекрасний приклад для наслідування молодими священиками. Я не є прихильником цієї проросійської церкви,якою є УПЦ московського патріархату, але людину цю дуже ціную.
православний християнин Показати IP 10 Січня 2013 13:14
Отець Влодек - це ходяча енциклопедія духовного світу. Мені не вдалось зустріти людину, яка б так знала Біблію, цитувала її цілі сторінки, трактувала і тлумачила притчі і цілі тексти. Знавець історії, філософії, риторики, богословських дисциплін, церковного права. Влодек - священник в найкращому розумінні цього слова. Жаль, що таких вже майже не залишилось. В повісті Д.В. Жукова "Аввакум" є золоті слова слова: "Чудно!-удивлялся Аввакум.-Давеча был блядин сын, а топерва-батюшко!..". Це про сучасних попів, які роздирають українську Церкву, як хижі звірі роздирають тіло своєї жертви. Щастя йому, здоров’я і шани від Бога. А недолугий заголовок перекреслює те, що ця велична людина згадується тут добрим словом.
Олександр Показати IP 11 Січня 2013 15:52
Ти б на себе дивився, "православний християнин", а не називав "сучасних попів" "блядиними синами"... Принаймні, у цих словах православного нема нічого. А на рахунок проросійської церкви і Влодека - щоб ви знали, що переважна більшість священиків "проросійської церкви" мають погляди, ідентичні до Влодека. А чому вони тоді не в КП - запитайте у Влодека.
ААА Показати IP 13 Січня 2013 15:30
ПРАВИЛЬНО...
Іван Показати IP 4 Лютого 2013 14:14
А як знати хто автор статті? Потрібно відповісти за написане.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus