USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Пісочні гори Шацького краю незаконно вивозять, сільський голова дозволив

8 Липня 2015 10:30
Пісочні гори Шацького краю вивозять багатотонниками у невідомому напрямку. Про це йдеться у сюжеті телеканалу Аверс.

Поблизу білоруського кордону, у Шацькому районі розташоване невеличне село Кошари, а біля нього - пісочні гори. Вони, як і село, є частиною Шацького національного парку. Зі слів місцевих, ці гори тут - з покін віків, вони стали свого роду пам'яткою села.

Днями невідомі особи почали розкопувати гори та вивозити пісок. Мешканці кажуть, пісок вивозили протягом чотирьох днів багатотонниками через заставу - прикордонний пункт. Копачі розрили половину піщаної гори. Неозброєним оком видно, що працювала важка техніка.

Перший заступник начальника відділу прикордонного пункту "Грабове" Артур Франчук на запитання журналістів відповідати відмовився.

Сільський голова, своєю чергою, пояснив, що пісочні гори вивозили з його дозволу. "То й що, що природний заповідник. Ми його вивели за межі парку, за межі села. Я хочу зробити документацію, щоб він був в комунальній власності", - сказав голова Пульмівської сільради Федір Гловацький.

Він зізнався, що сам дав команду прикордонникам, аби ті пропускали техніку. Каже, вивозили пісок на пляж і кладовище. На майбутнє хоче офіційно відкрити документацію, аби там відкрити кар'єр. Проте, наразі видобуток піска - незаконний.

Деталі - в сюжеті:

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
арістарх Показати IP 8 Липня 2015 13:28
чекаю офіційних коментарів від керівнака луцького прикордонного загону до 17-00 на соьгодні. У разі відсутності коментаря буду просити президента допомогти керівнику прокоментувати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus