USD 41.05 41.35
  • USD 41.05 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Підсумки «Великодньої майстерні»: на Великдень у Луцьку об’єднали схід та захід України

10 Квітня 2018 18:40
Мистецькі проекти у Луцьку, до яких залучені як волиняни, так і гості зі східних та південних регіонів України, допомагають об’єднати та зміцнити країну, - відзначають організатори та учасники проекту «Великодня майстерня», у рамках якого народні майстри провели 600 майстер-класів у Луцьку.

Підбиття підсумків творчого проекту «Великодня майстерня» відбулося 10 квітня у Луцьку.

Як розповіла директор департаменту культури Луцької міськради Тетяна Гнатів, проект, який підтримує міськрада, тривав протягом двох тижнів: відбувалися майстер-класи з різних ремесел, зустрічі з етнографами, фольклористами тощо. Заходи відвідували як діти, так і дорослі, а також туристи зі інших міст країни.

Сьогодні висловлювали вдячність усім учасникам проекту за те, що вони продовжують і примножують народні традиції. Протягом двох тижнів майстри народних ремесел провели понад 600 майстер-класів, у яких взяли участь понад 300 дітей з соціально вразливих категорій.

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт зазначив, що позитивним моментом є те, що традиції відроджуються та розвиваються, мають юних послідовників. Пошук нових форм вираження через народні традиції показують, що ми не просто відроджуємо те, що було раніше, а й розвиваємо його, осучаснюємо, рухаємо вперед, вносячи свої елементи та ідеї. Він подякував митцям за те, що ті ушляхетнюють наше життя своєю творчістю. З його слів, на майстерність та оригінальність їхніх творінь звертають увагу лучани.
У фестивалі «Великдень у Луцьку» брали участь гості з Павлограда (Дніпропетровська область). Вони розповіли, що отримали багато вражень і відзначили дуже теплий прийом з боку міської влади та лучан. Гості з півдня країни також долучилися до участі у майстер-класах і власноруч виготовили декілька виробів. Вони подякували організаторам проекту за те, що ті розвивають українську культуру та об’єднують Україну – схід та захід країни, а також країни Європи, адже у Луцьку було багато гостей з інших країн. На згадку про Луцьк гостям з півдня вручили подарунковий сувенірний набір.
Григорій Пустовіт розповів, що у великодні дні у Луцьку, вже традиційно, четвертий рік поспіль, відпочивають 50 дітей з Волновахи, що на Донеччині. Вони проживають у сім’ях однолітків і представники Волновахи вже розповіли, що такі поїздки не минають даремно і тепер шестеро дітей з Волновахи навчаються у коледжах та вишах Луцька.

Діти зі сходу та заходу не лише товаришують між собою – влітку їхні батьки приїздять відпочивати на Волинь. Саме таке спілкування зміцнює і об’єднує Україну. Зі слів Тетяни Гнатів, навчанням у луцьких університетах вже зацікавилися і гості з Павлограда. Це місто, як і Луцьк, є учасником програми Ради Європи «Інтеркультурні міста», тож на Волинь регулярно приїздять мистецькі колективи з Павлограда.
Завершили захід відзначенням 24 майстрів-учасників проекту з Волині та Павлограда подяками та грошовими преміями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus