USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.65 41.95
  • PLN 10.62 10.85

Чому по Волині їздили танки. ФОТО

11 Квітня 2013 15:59
Комбати-піхотинці проїхали 400 кілометрів шляхами Волині під час маршу.

Про це інформують у Західному регіональному медіа-центрі МО України.

Заняття з командирами батальйонів військових частин 13 армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України та їх заступниками відбувались у Володимир-Волинському гарнізоні упродовж 9-10 квітня. У заході взяли участь понад 100 офіцерів на чолі з заступником командира 13 армійського корпусу з матеріально-технічного забезпечення полковником Миколою Шевцовим.

Основною метою зборів було вивчення офіцерським складом проблемних питань, що виникають під час зняття зразків озброєння та військової техніки з тривалого зберігання. Також під час зборів провели практичне випробування зразків техніки перед подальшою експлуатацією.



Для ефективного проведення занять та робіт комбатів та їх заступників розподілили на підрозділи. Зведений танковий взвод очолив командир танкового батальйону 51 окремої механізованої бригади 13 АК підполковник
Валерій Дуріхін, ротою на БМП-2 командував командир 1 механізованого батальйону тієї ж бригади підполковник Сергій Сулімов. Старшим колони
автомобільної техніки призначили командира ремонтно-відновлювального батальйону підполковника Олега Головача.

Офіцери особисто здійснили комплекс заходів із зняття зі зберігання автомобільної та бронетанкової техніки у перший день зборів. Зокрема провели роботи на бойових машинах піхоти БМП-2, артилерійських самохідних установках 2С3 «Акація», танках Т-64БВ, а також автомобілях ГАЗ-66 та ЗІЛ-131.

Згодом, відповідно до вимог бойових статутів,
командири зведених підрозділів віддали бойові накази на здійснення маршу, метою якого була перевірка працездатності озброєння та військової техніки, вдосконалення навичок у водінні та злагодженості зведених екіпажів.

Марш здійснювався за декількома маршрутами: для колісної техніки визначили 150-кілометрову дистанцію автошляхами між п’ятьма населеними пунктами із поверненням у пункт постійної дислокації. Для гусеничної техніки маршрут був дещо коротшим – 100 кілометрів.

Загалом усі офіцери показали задовільні практичні навички в управлінні транспортними засобами.



«Цей захід виявився не лише корисним у плані підтримання теоретичних та практичних знань офіцерського складу, а й насправді цікавим. Довелося багато попрацювати руками. Під час виконання робіт ми пригадали усі тонкощі зняття техніки з тривалого зберігання», – ділиться враженнями командир батальйону 55 лінійно-вузлового полку зв’язку 13 АК капітан Дмитро Лосинець.

Упродовж другого дня занять, бойовий наказ зі здійснення маршу виконала техніка реактивного артилерійського дивізіону БМ-21, яку очолив його командир підполковник Олексій Цигікал та автомобільна техніка підвозу паливно-мастильних матеріалів на базі вантажних автомобілів КрАЗ. Цим
підрозділом керував командир батальйону матеріального забезпечення підполковник Юрій Курачик. Колона мала такий самий 150-ти кілометровий маршрут, як і автомобільна техніка напередодні.



Згодом заступник командира 13 армійського корпусу з матеріально-технічного забезпечення полковник Микола Шевцов підбив підсумки проведеного заходу та подякував військовослужбовцям за активну та
наполегливу працю.

«Під час дводенних занять ми перевірили стан та працездатність автомобільної та гусеничної техніки окремої механізованої бригади, яка вже тривалий час перебувала на зберіганні. Окрім цього, командири підрозділів отримали методичні рекомендації та вдосконалили свої практичні навички у проведені робіт по підготовці широкого спектру зразків техніки та озброєння до маршу. Також офіцери виконали марш на техніці, загальна відстань якого склала 400 кілометрів», – повідомив заступник командира 13 армійського корпусу з матеріально-технічного забезпечення полковник Микола Шевцов.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Йшов повз Показати IP 11 Квітня 2013 16:53
Комбати-піхотиці?!! Новий рід військ? ВН, вкотре, сором...
Костя Показати IP 11 Квітня 2013 17:51
Скажіть чесно - перевірили, чи дорогами пройде військова техніка...
8547 Показати IP 11 Квітня 2013 23:51
НУ ШО СНІГ ЗІЙШОВ ЯЙЦЯ НАГРІЛИСЯ МОЖНА ПОКАЗАТИ МІЦЬ І СИЛУ ЛЮБІТЬ СВІЙ НАРОД ВІН ІЗ СНІГУ ВИКОПАЄТЬСЯ А ВАС КУДИ НЕЛОЯЛЬНІ ?
Володимир Показати IP 12 Квітня 2013 09:18
Так де ж, танки? Нема їх вже на Волині....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus