USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.65

Перший волинянин, який отримав «зелений» тариф

30 Грудня 2015 07:00
Власна сонячна електростанція дозволяє економити на оплаті за електроенергію й бути незалежним. Першопрохідцем у цій справі в Луцьку став Віталій Урбанович.

Про це йдеться на сайті Волиньобленерго.

Він не купує в держави електрику, бо виробляє її сам у власному обійсті за допомогою сонячної міні-електростанції. І її надлишок продає за так званим «зеленим» тарифом. Про те, як йому вдалося отримати «зелений» тариф на продаж електроенергії, скільки на це пішло матеріальних і розумових затрат, чоловік розповів газеті «Сім’я і дім».




Останнім часом у засобах масової інформації ширилися повідомлення про те, що начебто компенсацію витрат на енергоефективні заходи можна отримати лише за умови придбання енергоефективного обладнання у певних компаніях. Ця інформація не відповідає дійсності.

Програма державної підтримки населення, ОСББ та ЖБК до впровадження енергоефективних заходів розрахована на широкий загал та не має обмежень щодо виробників чи компаній-постачальників обладнання.



Держава не лобіює інтереси будь-яких компаній з цього питання. Понад те, держагентство з енергоефективності та енергозбереження «Держенергоефективності України» не має офіційних партнерів у реалізації цієї програми.

Програмою передбачено компенсацію частини суми кредиту на придбання твердопаливного чи електричного котла та енергоефективного обладнання і матеріалів будь-якого виробника.

Компанії своєю чергою повинні надавати якісні послуги і мати відповідні сертифікати, адже конкуренція в цьому секторі для того, щоб споживач мав можливість отримати найбільш якісний продукт чи послугу.

Також нагадаємо, що сьогодні кредитування за державною програмою здійснюється трьома банками: «Ощадбанком», «Укргазбанком» та «Укрексімбанком». До участі у програмі були залучені саме ці банки, оскільки вони державні, а значить надійні.

Орієнтовний перелік енергоефективного обладнання та/або матеріалів, на придбання якого здійснюється відшкодування частини суми кредиту, можна переглянути на сайті Держенергоефективності за посиланням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus