USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Освятили братську могилу в «Ягодині». ФОТО

30 Травня 2012 10:57
У міжнародному пункті пропуску Ягодин» освятили відреставрований обеліск і братську могилу 28-ми прикордонників, які полягли 22 червня 1941 року у нерівному бою з нацистами.

Про це повідомляє прес-служба Волинської облради.

Місцеві охоронці кордону, митники, представники влади, духовенство, журналісти, ветерани війни та прикордонної служби стали учасниками панахиди за воїнами, яка відбулась через 71 рік після їх героїчної загибелі.

Пункт пропуску «Ягодин», що на початках свого існування мав назву «Вовчий перевіз», з'явився на карті СРСР 22 червня 1944 року на місці знищеної німцями застави, якою командував старший лейтенант Петро Старовойтов. Братська могила прикордонників і донині розташована на території «Ягодина», безпосередньо в зоні прикордонно-митного контролю.

Поряд з могилою у 1962 році встановили обеліск, автором якого був скульптор Кронгауз. У 1975 році обеліск визнали пам'яткою історії місцевого значення, але з того часу його капітальний ремонт не проводився.

Депутат Волинської обласної ради Володимир Латковський виступив ініціатором реконструкції пам'ятника, звернувся за підтримкою до працівників Ягодинської митниці, Луцького прикордонного загону, підприємців, небайдужих громадян Любомльського, Ковельського та Шацького районів – усією громадою справу і залагодили.

Прибув на панахиду і генерал-лейтенант Аркадій Яворський, перший командир Волинського прикордонного загону. «Сьогодні цей пам'ятник нарешті виглядає так, як має виглядати шана людська. Символічно, що це зроблено руками земляків-ентузіастів. Понад півтори тисячі прикордонних застав від Балтики до Карпат зустріли ворога боями, жодна з них не відступила. Можливо, владі варто подумати над тим, щоб присвоїти ім’я старшого лейтенанта Старовойтова ще і прикордонному відділу «Ягодин», - зауважив генерал-лейтенант.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus