USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

Олег Ляшко став власником деревообробного бізнесу, який лобіював за часів депутатства, – ЗМІ

5 Серпня 2021 14:59
Глава «Радикальної партії» і екснардеп Олег Ляшко став співвласником деревообробної компанії «Сінегрі». Він володіє цим бізнесом разом зі своїм соратником Олегом Авер’яновим.

Про це йдеться в розслідуванні «Слідство.Інфо».

За інформацією видання, з березня цього року Олег Ляшко разом з іншим «радикалом» Олегом Авер’яновим є співвласником деревообробної компанії «Сінегрі», яка працює на «малій батьківщині» Ляшка – Чернігівщині.

За інформацією митної служби, яку журналісти отримали з власних джерел, компанія успішно експортує свої товари. Так, у 2019-2020 роках «Сінегрі» вивезла за кордон 595 тонн різної продукції – переважно деревини, а також цвяхів, гвинтів, необробленого волокна. Також фірма виробляє дерев’яні будинки та столярні вироби.

Разом з тим, у 2015 році Верховна Рада запровадила 10-річну заборону на вивезення необробленої деревини з України. Одним із авторів законопроєкту був Олег Ляшко, який усіляко переконував у необхідності його запровадження. Це, на думку ексдепутата, мало би покращити умови для вітчизняного бізнесу та збільшити кількість інвестицій. На момент ухвалення мораторію Олег Ляшко був народним депутатом.
Журналісти «Слідство.Інфо» виявили ще щонайменше дві компанії, що можуть бути пов’язані з новим бізнесом Олега Ляшка – «Брус Майстер» та «Маркет Ліс».

Обидві зареєстровані за тією ж адресою, що й «Сінегрі» – у будівлі в селі Новий Білоус, що поблизу Чернігова. Варто зазначити, що «Брус Майстер» збанкрутував у 2019 році. І примітно, що якраз перед цим устиг продати свої автівки фірмі «Сінегрі».

І «Брус Майстер», і «Маркет Ліс» свого часу відвідував Олег Ляшко – на той час народний депутат. На зустрічах з колективами політик говорив про те, наскільки важлива заборона вивезення лісу, і як вона допомагає цим компаніям.

Зараз же, володіючи близькою до цих фірм компанією «Сінегрі», Ляшко не вважає, що міг просувати їхні інтереси. Раніше, працюючи у парламенті, Ляшко просував запровадження мораторію на експорт лісу-кругляку, який мав би підтримувати вітчизняні деревообробні підприємства.

«Мораторій на вивезення необробленої деревини ¬- не в моїх власних чи членів Радикальної партії приватних інтересах, а в інтересах України, розвитку вітчизняної економіки і зменшення безробіття українців», – сказав у коментарі «Слідству.Інфо» Олег Ляшко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 5 Серпня 2021 15:19
А чим він гірший "слуг"? Такий самий, то хай має!
. котиняка Показати IP 5 Серпня 2021 15:48
У лотарею виграв чи в очко?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus