USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Новий Папа Римський «ламає» споконвічні традиції. ВІДЕО

16 Березня 2013 14:03
«Новий стиль» надалі демонструє світові новообраний Папа Римський Франциск.

Про це повідомляє «Експрес-UA».

Так, під час першої аудієнції з кардиналами понтифік виголосив звернення італійською замість читати заготовлений текст латинською.

Також на зустріч зі служителями церкви у Клементинській залі Апостольського палацу Папа з'явився зі срібним хрестом на грудях, хоча зазвичай первосвященики носять золотий.

Франциск закликав кардиналів не піддаватися песимізму й зневірі, що їх сіє диявол, і зосередитися на служінні Богу. Він визнав, що половина з присутніх - похилого віку, однак назвав старість – «мудрістю та знанням життя, які, як хороше вино, необхідно передати молодому поколінню».

Після виступу 76-річний Франциск спіткнувся на сходах і мало не впав, однак втримав рівновагу.

Новий Папа Римський й досі мешкає в номері-люкс готелю «Дім святої Марти» на території Ватикану. У п'ятницю в присутності Франциска опечатані на час «вакатного престолу» апартаменти у папському палаці відчинили. Однак в квартирі триває косметичний ремонт, який обіцяють закінчити до неділі. Цього дня Папа відслужить свою першу месу Angelus, що традиційно ведеться з вікна його робочого кабінету.

Перший неєвропейський понтифік за останні понад тисячу років заступить на Святий престол 19 березня. Очікується, що на церемонію інтронізації приїдуть делегації з понад півтори сотні країн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus