USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Новий храм звели та освятили на Волині

19 Січня 2016 08:34
Муровану церкву Святителя Василія Великого освятили у Старій Вижівці, що на Волині.

Про це повідомляють у прес-службі Волинської єпархії УПЦ КП.

Чин освячення та Божественну Літургію в ній очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Місце під будівництво Господнього дому освячено в 2007 році. Відтоді віряни молилися в пристосованому приміщенні. За проектом Анатолія Заворотинського з Луцька та за вмілого керування місцевого прораба Миколи Супрунюка постав цей величний храм.

У проповіді владика зазначив, що парафіяни дочекалися своєї, української церкви, в якій звершується молитва за свою Батьківщину. «Кожен допомагав своєю лептою, – сказав митрополит, – і вже зараз ми бачимо плоди цієї праці».

Після завершення хресного ходу навколо церкви митрополит Луцький і Волинський Михаїл служив заупокійну літію по загиблих на сході України. Він здійснив освячення меморіальної дошки героям «Небесної сотні» та трьом військовослужбовцям зі Старовижівщини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Volod Показати IP 20 Січня 2016 13:08
Храм це добре, але "прораб" - це "виконроб" українською

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus