USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Незрячих залишать без додаткових привілеїв?

5 Квітня 2012 17:37
Незрячих не слід виокремлювати серед інших неповносправних, тож запропоновані обласним осередком УТОС додаткові заходи до Регіональної цільової програми соцзахисту населення вносити не варто.
Так вирішили члени постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, трудових ресурсів та з питань, пов’язаних з ліквідацією наслідків аварії на ЧАЕС під час засідання 5 квітня.
Як запевнила начальник Головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи ОДА Світлана Мишковець, вносити зміни до програми немає сенсу, адже вона уже містить пункти, якими передбачена соціальна підтримка незрячих.
Так, стверджує посадовець, на 2012 рік на фінансову підтримку громадських організацій ветеранів та інвалідів обласному осередку УТОС виділено 6 тисяч гривень з обласного бюджету. А наприкінці 2011 для потреби незрячих в область надійшло 180 магнітофонів, 5 диктофонів, 49 механічних і 543 електронних годинники.
Мишковець додала, що загалом в межах втілення Регіональної цільової програми соцзахисту населення обласну організацію УТОС було профінансовано на 22,5 тисячі гривень у 2010 і на 117 тисяч минулоріч.
Голова постійної комісії облради з питань соціального захисту населення Іван Вовк зауважив, що не вважає за потрібне вносити до програми перелік додаткових заходів, запропонованих УТОСом. Бо, на думку депутата, це спричинить звернення від інших громадських організацій, які теж захочуть внести свої зміни до програми. Крім того, переконаний обранець громади, більшість із запропонованих незрячими змін можна вирішити й без внесення змін до документа.
Зрештою, комісія вирішила рекомендувати депутатам не вносити змін до програми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus