USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Найкращих спортсменів Ковельщини відзначили стипендіями

16 Серпня 2016 13:37
За високі здобутки на всеукраїнських змаганнях 9 вихованців дитячо-юнацьких шкіл Ковеля та Ковельського району у рамках програми «Підтримка обдарованої молоді» отримали стипендії від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

До кінця року кожен із них щомісяця буде отримувати по 500 гривень, - повідомляє прес-служба Фонду.

Для багатьох спортсменів ці кошти вкрай важливі. За них вони можуть придбати фармакологію, сучасну форму, екіпіровку, обладнання та інвентар для занять спортом.
Стипендіатка Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Олена Кузьміч більше 4 років займається жіночим футболом. Грає дівчина у команді «Ковельчанка». Цей вид спорту, каже, обрала не випадково, адже виросла у багатодітній сім’ї і часто грала у футбол зі старшими братами на шкільному подвір’ї, звідси й жага до перемог, а їх у дівчини чимало.

Швидко бігати, мати сильний удар, віддавати паси – такі щоденні завдання під час тренувань ставлять перед собою футболістки команди «Ковельчанка» Оксана та Мар’яна. Дівчата – вихованки Голобської дитячо-юнацької спортивної школи, що в Ковельському районі. Згідно з рішенням тренерської ради спортивної школи дівчата потрапили до переліку претендентів на стипендію Фонду Ігоря Палиці.
Миколу Яцюка – майстра спорту України з веслування на байдарках і каное, вихованця комплексної ДЮСШ імені Євгена Кондратовича, що в Ковелі, до спортивної секції привів батько. 5 років хлопець активно тренувався. Зараз захищає честь області та України на офіційних всеукраїнських та міжнародних змаганнях.

«В минулому році я виконав нормативи майстра спорту, був третім юніором в чверті України. В цьому році у складі збірної України їздив на чемпіонат Європи з драгонботу, саме тоді, вперше в історії, Україна виграла кубок змагань», – ділиться успіхами юнак.
Ще однією стипендіаткою Фонду стала ковельчанка, борчиня Ольга Падошик. «Мені відразу сподобався цей вид спорту. Моя сестра також займається вільною боротьбою. Вона їздила на чемпіонат Європи, де стала третьою. ЇЇ результат мене дуже надихнув. Сьогодні я - чемпіонка України», – каже стипендіатка Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Ольга стала найменшою спортсменкою Ковеля та Ковельського району, якій вручили стипендію від Фонду Ігоря Палиці.

Директор «Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи імені Євгена Кондратовича» зауважила – на підтримку спорту виділяється вкрай мало коштів, а тому стипендія мотивує спортсменів до нових перемог.
Менеджер Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Олексій Сорокун розповів, що стипендію отримують за високі досягнення вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл за зайняті 1-8 місця на чемпіонатах та кубках України серед різних вікових категорій. Якщо ж це сільські школи – беруться до уваги зайняті 1-12 місця на аналогічних змаганнях.
Зауважимо, що аналогічні стипендії від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» виплачуються юним спортсменам зі всієї області. Загалом на Волині – 74 стипендіати ДЮСШ.
Віримо, що згодом нинішні стипендіати таки досягнуть своєї мети і стануть олімпійськими призерами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus