USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Напередодні референдуму волиняни звернулися до нідерландців

4 Квітня 2016 10:46
Рожищенські школярі, активісти громадського руху «Мистецький форпост» зняли відеозвернення до мешканців Нідерландів, приурочене до референдуму 6 квітня щодо Угоди про асоціацію Україна - ЄС.

Ролик зі зверненням з'явився у мережі, - інформує Район.Рожище.

Журналісти поцікавилися у голови ГР «Мистецький форпост» Віталія Шевченка щодо ідеї та хто допомагав у її реалізації.

«Мистецький форпост» не може стояти осторонь суспільно-політичного життя в Україні. В мене виникла ідея зробити відеозвернення до жителів нідерландів напередодні референдуму 6 квітня, - розповів Віталій. - Текст допомагали скласти методисти БДТ Тетяна Михалевич та Світлана Денисюк. Переклала англійською мовою керівник гуртків БДТ «Спілкуємося англійською» Тетяна Воробйова. Озвучили звернення вихованці БДТ, учні НВК №4 Малиш Марія, Трофімчук Анна, Поліщук Аліна, Яблонська Олена, Панасюк Ангеліна. Відео відзняв Олександр Трофімчук, а відеомонтаж - Оксани Петрук. Я вдячний всім, хто долучився і сприяв у виготовленні ролика».


Активісти сподіваються на позитивний результат референдуму для України.

ЧИТАТИ ЩЕ: У НІДЕРЛАНДАХ НАПЕРЕДОДНІ РЕФЕРЕНДУМУ ПРАЦЮЄ РОСІЙСЬКА ПРОПАГАНДА

Між тим, за даними дослідження агенції I&O Research, 38% голландців готові проголосувати на референдумі в квітні «проти» ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а 32% - «за», - інформує «Європейська правда». Суттєву шкоду українській репутації у середовищі прагматичних голандців завдали ситуація з викраденими картинами голландських художників та високий рівень корупції в Україні.

Нагадаємо, раніше посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба заявляв, що Україна поки що програє на референдумі про асоціацію з ЄС, який запланований на 6 квітня в Нідерландах. Однак динаміка в цьому питанні позитивна.

До слова, своїми антиукраїнськими виступами засвітився соратник Михайла Саакашвілі, Саша Боровик. Останнім часом у медіапросторі активно обговорють інтерв'ю Боровика, яке він дав нідерландському виданню напередодні референдуму.

«Несмотря на всю неевропейскую дикость, которую я здесь нашел, я еще верю в страну», - прокоментував Боровик. Тим часом, Боровик своїми заявами в інтерв'ю формує думку голандців, яким складно розібратися, де правда, де політична боротьба, де особисті комплекси.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus