USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Над Рокитницею знову лунає церковний дзвін. ФОТО

10 Жовтня 2011 13:47
Стародавня дзвіницю храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці в селі Рокитниця Ковельського району розпочала скликати дзвоном на службу місцевих прихожан – дзвіницю реставрували після тривалої майже трирічної перерви.
Про це інформує прес-служба Володимир-Волинської єпархії УПЦ.
Цю дерев’яну сільську церкву збудували ще в другій половині XVIII століття. Храм унікальний тим,що зведений без жодного металевого гвіздка.Звісно,ця церква є пам’яткою архітектури.
Ремонт розпочали три роки тому,коли обитель почав руйнувати час. Висока п’ятиярусна дзвіниця храму прогнила і потребувала реконструкції.
«І сьогодні, через кілька років вимушеної тиші, околиця храму знову почула благовісників імені Христового. З ласки Божої, молитвами та працею священиків, прихожан та старости церкви за три роки було реставровано цю дзвіницю», - розповів настоятель відреставрованого храму.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus