USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

На Волині визначили «найсправедливіший» суд

25 Вересня 2012 18:01
Понад 64% учасників опитування, яке проводила Асоціація захисту прав молоді Волині, вважають обласний Апеляційний суд таким, що заслуговує найвищого рівня довіри громадян.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Асоціації.

Так, Асоціація захисту прав молоді Волині ініціювала дослідження, чи задоволені громадяни якістю функціонування судів.
Під час опитування використовували картки громадянського звітування. Дослідження відбулось за фінансової підтримки Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя».

Метою дослідження, стверджують, є покращення діалогу між громадою та судами, підвищення якості судових послуг та рівня обізнаності громадян із судовою системою.

Упродовж червня та липня цього року жителі області оцінювали якість надання судових послуг Ковельським міськрайонним, Іваничівським районним, Луцьким міськрайонним судами та Апеляційним судом Волинської області, зокрема якість роботи працівників апарату суду та суддів, своєчасність розгляду справ, комфортність перебування у суді.

Попередні результати опитування.


Найвищий рівень довіри громадян отримав Апеляційний суд Волинської області - 64,2% громадян, які скористалися послугами цього суду, максимально високо оцінили його роботу. Дещо нижчий рівень довіри відвідувачів отримали Іваничівський районний суд та Ковельський міськрайонний суд. Волиняни оцінили якість їх роботи за п’ятибальною шкалою відповідно на 4,36 і 4,31.

Суддя, який розглядав справу, був незалежним і неупередженим – так вважають 72,4% користувачів судових послуг Іваничівського районного суду. І лише 2,9% респондентів з цим не погоджуються. 77,8% відвідувачів Ковельського міськрайонного суду вважають, що суддя, який розглядав їх справу, добре в ній розбирався.

Найнижчу оцінку отримав Луцький міськрайонний суд. Відвідувачі суду оцінили його роботу на 3,74. Слід зазначити, що кількість людей, які можуть дозволити собі скористатися юридичними послугами, зросла. Так, 60% відвідувачів Луцького міськрайонного суду відповіли, що у разі необхідності можуть дозволити собі послуги адвоката. У 2010 році ця цифра складала 44,3%.

З метою більш глибинного розуміння результатів опитування, 11 та 13 вересня відбулися зустрічі фахівців Асоціації з працівниками апаратів досліджуваних судів. Під час зустрічей обговорили результати опитування та напрацювали рекомендації щодо покращення якості роботи як цільових судів, так і судової системи України загалом.

Остаточні результати дослідження та вироблені рекомендації оприлюднять в листопаді цього року на засіданні круглого столу за участі представників судів, громадських організацій, представників органів державної влади та ЗМІ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Знаючий Показати IP 25 Вересня 2012 19:55
Апеляційний Суд і суддя Стрільчук - аж прям-таки насправедливіші! Коли йдеться про закон, а пан Стрільчук каже: "То Ви ще хочете, аби ТАК було?" Молодець, нічого не скажеш - вважаємо, що не треба хотіти, аби все було по закону? Забагато честі для простого смертного сподіватися на справедливість у тих судах.
Чеширский Кот Показати IP 26 Вересня 2012 09:46
Как можно выбирать из несуществующего?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus