USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.70
  • PLN 10.77 10.92

На Волині вперше відбувся археологічний семінар. ФОТО

26 Листопада 2012 11:13
Уперше на Волині відбувся археологічний семінар, за результатами якого видадуть науковий збірник, - повідомляють у прес-центрі ДП «Волинські старожитності».

Нещодавно у Шацькому районі відбувся перший археологічний науковий семінар «Етнокультурні процеси у межиріччі Дністра та Західного Бугу в період з IV тисячоліття до нашої ери до початку І тисячоліття нашої ери».

Прикметно, що на теренах Волині це – перше наукове зібрання вчених-археологів, тож дослідникам було про що поспілкуватися.



Дискусії викликала доповідь працівника науково-дослідного центру «Рятівна археологічна служба» Інституту археології НАН України Богдана Сала. Фахівець розповідав про етнокультурні процеси енеоліту у межиріччі Західного Бугу та Дністра. Ще однією доповіддю, яка зацікавила науковців була «Кременеобробка і виготовлення знарядь носіями межановицької культури за матеріалами поселень у Хрінниках» мешканця Дубна Віталія Ткача.
Львів’янин Іван Назар представив присутнім графічну реконструкцію житла давніх мешканців Західної України. Володимир Гальонко з міста Сарни розповів про етнокультурні процеси в добу енеоліту – ранньої бронзи на Рівненському Поліссі. Науковець зі Львова Андрій Чорний – про германське та слов'янське населення Заходу України другої чверті І тисячоліття нашої ери. Завершив роботу першого дня семінару дубенський археолог Андрій Бардецький доповіддю «Матеріали з поселення Шацьк урочище Сад в контексті проблеми зміни лужицької культури поморською у верхів'ях Прип'яті та Західного Бугу». Адже крім загальновідомих знахідок давньоруських часів в урочищі Сад було відкрито і більш давні поселення.



На наступний день учасники семінару обговорили нові зміни в законодавстві, щодо збереження археологічної спадщини. Андрій Бардецький провів екскурсію на місці розкопок в урочищі Сад. За результатами семінару видадуть науковий збірник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus