USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

На Волині «вмирає» радіо

3 Травня 2012 14:49
В управлінні статистики в області відзначають закономірну тенденцію. Мовляв, кількість трансляційних радіоточок звукового проводового мовлення вже за минулий рік зменшилась на 9 тисяч одиниць.
Щодо останніх 20 років, то «брехунців» стало менше аж у 13 разів.

Про це повідомили у прес-службі Головного управління статистики в області.

Так, якщо в 90-х роках минулого століття практично в кожній оселі було стаціонарне радіо, то останнім часом кількість його користувачів зменшується з року в рік.
На початок року в області нараховували понад 38 тисяч трансляційних радіоточок звукового проводового мовлення. З них 90% – у населення. Однак, це в 13 разів менше, ніж ще 20 років тому.
Лише за минулий рік їх кількість зменшилася майже на 9 тисяч, у більшості, за рахунок відмов населення від цієї послуги.
Забезпеченість жителів області на тисячу осіб основними радіоточками звукового проводового мовлення становила 37 одиниць, як і у наших сусідів рівнян, що менше, ніж в середньому по Україні (50) та і у львів’ян (54).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Ніна Показати IP 3 Травня 2012 15:55
Інтернет.....
Семен Показати IP 3 Травня 2012 16:11
Стратегическая важность этого вещания была во времена холодной войны. Оповещали население спуститься в бомбоубежище или химическая тревога. И был еще один, или два тайных смысла. Военнобязанным выдавались пятипрограммные спецприемники. Для передачи сигналов общих сборов постоянно включен и настроен на 4-ю программу должен быть у работников военкомата, 5-ю - работникоа исправительных учреждений.
Економіст Показати IP 3 Травня 2012 16:20
Можливо для Телекома купити і безкоштовно передати дідам та бабам FM приймачі буде дешевше, ніж експлуатація провідних мереж радіомовлення
Ветеран Показати IP 3 Травня 2012 16:36
Уявіть: замість мобільного телефону за вами тягнуть котушку з дротом. Подібним архаїзмом сьогодні виглядає і дротове радіомовлення. Щодо його надійності і стратегічного значення, то це виглядає приблизно так: у Ковелі блиснуло у Луцьку змовкло радіо. Інша справа: тепер люди мають право вибору і не будуть слухати будь-що. Синька не пройде.
Хатуль Мадан Показати IP 3 Травня 2012 17:31
прогрес, хулє!
Читач Показати IP 3 Травня 2012 18:24
Це від діда з бабою розповіді, якщо ти комуніст, то обов'язково повинний був виписувати Правду (газета така була). А що слухати. Тільки по провідному транслювалось мовлення по стандарту 1 класу (якість як зараз FM). Можна було настроїти ту ж передачу на радіоприймачі на СВ чи ДВ, але якість була... хуже нікуди. УКХ-приймач (радянський варіант FM) був рідкість. Не думаю, що Ветеран не мав вибору, що слухати, радіо Свобода чи Вільна Європа. Просто зараз вибір станцій великий, я слухати, крім дешевої попси та російської естради нема що. Зараз популярні розіграші по радіо, (постріляв би ведучих), а мені колись була до вподоби передача Театр перед мікрофоном.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus