USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

На Волині відкрили пам’ятник козаку Мамаю

16 Жовтня 2012 17:28
На Волині ‒ ще один пам’ятник українському героєві. Його відкриття в музеї історії сільського господарства і приурочили до Дня українського козацтва, який традиційно відзначають на Покрову.

Про це повідомляє ВОДТРК.

Кажуть, Волинь – край козацький, тож, однієї погожої осінньої днини у заповіднику-скансені, що в Рокинях, відкрили пам’ятник козаку Мамаю.
Українці часто прикрашали свої будинки зображенням воїна-бандуриста, відомого як «Козак Мамай». Його малювали на дверях та стінах хат, на скринях, посуді і вуликах як своєрідний оберіг.

Відомий київський скульптор Володимир Шолудько працював над пам’ятником понад рік. Монолітну композицію він висік із каменю, який довго лежав у Рокинях і на ділі виявився доволі податливим матеріалом.

Ініціатори спорудження пам’ятника зверталися за фінансовою допомогою до влади, але оскільки у місцевих бюджетів коштів не виявилося на це, попросили допомоги в меценатів, і уже через півроку козак Мамай у камені постав у Рокинях. Ритуал освяти провів рунтато, – духовний опікун рідновірів. Потім усі охочі частувались традиційним козацьким кулішем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Александр Показати IP 16 Жовтня 2012 22:08
Почему не написали, что своей внешностью козак Мамай обязан Игорю Петровичу Палице?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus