USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

На Волині селянам не дозволятимуть спалювати стерню

6 Серпня 2012 16:45
Волинські правоохоронці контролюватимуть спалюванням стерні після збору урожаю.

Про це повідомив виконуючий обов’язки начальника Державної екологічної інспекції у Волинській області Олександр Ткачук під час відеоселекторної наради у голови обласної державної адміністрації 6 серпня.

За словами Ткачука, спільні рейди-патрулювання зокрема проводитимуть працівники МНС, МВС та земінспекції.
За словами еколога, наразі робочі групи виявили на Волині 110 випадків спалювання стерні на площі 319 гектарів.

Найбільше пожеж зафіксували в Рожищенському, Горохівському та Луцькому районах.

Ще одна пожежа сталася на заповідній території у Ратнівському районі, де навмисне підпалили суху рослинність. Зважаючи на це, до відповідальності притягнули Кортеліського сільського голову.

Загалом же, загорання сухої трави у Волинській області завдали шкоду території площею приблизно 323 гектари.

Основними причинами пожеж начальник ТУ МНСУ в області Володимир Грушовінчук назвав порушення вимог пожежної безпеки населенням під час проведення польових робіт на сільськогосподарських угіддях. Зокрема, за словами посадовця, найчастіше трапляються випадки навмисного випалювання сухої трави і сміття.

Окрім того, за словами Грушовінчука, у цьому році вже зареєстрували 19 пожеж у волинських лісах на площі понад 14 гектарів.

Так, найбільшу площу територій пожежі пошкодили у Ратнівському та Камінь-Каширському районах.

Понад те, станом на 6 серпня зареєстрували 16 пожеж на торфових полях загальною площею приблизно 14 гектарів.

Найбільші пожежі у цих екосистемах відбулися на території Камінь-Каширського і Ратнівського районів. Наразі ліквідацією пожежі займаються на торфовищі поблизу села Видерта Камінь-Каширського району.

Наразі з метою попередження лісових пожеж і спалювання посуші провели приблизно 1,5 тисячі спільних рейдів-патрулювань в лісових масивах. А до адмінвідповідальності притягнули 300 порушників правил пожежної безпеки в лісах і сільгоспугіддях.

Ткачук повідомив також, що задля успішного завершення пожежонебезпечного періоду мобільні групи органів пожежного нагляду здійснюватимуть рейди-патрулювання усіх підприємств, які мають відношення до жнив.

Окрім того, він зазначив, що на місцях роботу щодо заборони спалювання стерні повинні активізувати сільські голови. А допоможе їм у цьому зовнішня реклама.

Так, Ткачук повідомив, що за підтримки обласного фонду охорони навколишнього природного середовища виготовили приблизно 100 біг-бордів, які містять інформацію про заборону спалювання стерні.

Задля цього голова Волинської ОДА Борис Клімчук розпорядився надати 120 біг-бордів, що належать Волинському обласному управлінню лісового та мисливського господарства.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus