USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.56 10.75

На Волині роками пустує будівля, яку могли б передати медикам. ФОТО

23 Вересня 2013 17:42
У Ковелі приміщення колишньої молочної кухні роками стоїть пусткою. Передача будівлі міським головою з одних рук в інші привернула увагу міжрайонної прокуратури, повідомляє «ПроКовель».

Будинок за адресою Мічуріна, 2, що неподалік привокзальної площі, добре відомий людям старшого віку, адже там на першому поверсі одного з крайніх під’їздів у свій час знаходилася молочна кухня, де готувалися смачні молочні наїдки для найменших ковельчан. Дещо пізніше міська влада дозволила Ковельському МТМО туди перемістило кілька чергових лікарів-терапевтів, адже споруда в центрі міста, де вони досі знаходилися, перебувала в аварійному стані. А ще – на Мічуріна, 2 приходили хворі, аби здати в лабораторію необхідні аналізи. І ось вже кілька років приміщення площею 178 метрів квадратних стоїть пусткою.

Керівництво МТМО до останнього надіялося, що цей об’єкт комунальної власності передадуть працівникам медицини для покращення їхніх житлових умов. Проте сталося не так, як гадалося. Ковельський міський голова Олег Кіндер своїм розпорядженням ще в червні цього року безоплатно передав з балансу Ковельського міськрайонного територіального медичного об’єднання на баланс ремонтного житлово-комунального підприємства №2 вбудоване приміщення по вулиці Мічуріна, 2.

Дане розпорядження зацікавило міжрайонну прокуратуру, яка провела перевірку щодо додержання вимог Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» в діяльності Ковельської міської ради. В результаті перевірка виявила ряд порушень Закону, які міжрайонний прокурор В. Лопоха виклав разом із вимогами в поданні на міського голову з подальшим його розглядом на засіданні міської ради. Зокрема, прокуратура вимагала привести у відповідність до вимог чинного законодавства України один з абзаців розділу 3 «Положення про порядок списання основних засобів, що є власністю територіальної громади Ковеля», затвердженого рішенням Ковельської міської ради від 27.09.2012р. №28/29.

Свої вимоги прокурор, зокрема, пояснив так: «Міська рада та міський голова є окремими суб’єктами у системі місцевого самоврядування. Враховуючи той факт, що управління об’єктами права комунальної власності віднесено до власних повноважень міської ради, то голова не уповноважений здійснювати управління комунальним майном». Тобто, відповідно до подання прокурора передача об’єктів комунальної власності від одних суб’єктів комунальної власності до інших в межах міської територіальної громади може здійснюватися на підставі рішення виконавчого комітету Ковельської міської ради або Ковельської міської ради.

Подання Ковельського міжрайонного прокурора депутати ради фактично одноголосно відхилили. Як далі розвиватимуться події навколо частини приміщення комунальної власності, що по Мічуріна, 2, покаже час.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Семен Показати IP 23 Вересня 2013 18:25
Китайци в оренду возьмут. На 50 лет. Их медицина для обработки наших земель...
Ковельчанин Показати IP 23 Вересня 2013 22:33
"На Волині роками пустує будівля, яку могли б передати медикам." Ви уявляєте ситуацію: загальний під'їзд багатоквартирного будинку, а на першому поверсі - дільничі терапевти (окремого входу до них нема). Протягом дня під під'їздом та в самому під'їзді постійно сновигають хворі люди. Якби у вашому під'їзді таке відбувалося, ви були б сильно задоволені? Ще гірше стало, коли почали збоку (на фото видно великі коричневі двері) приймати аналізи. Це в 7 ранку люди займали на дворі чергу, щоб здати аналізи. Скрізь стояли автомобілі (на тротуарах, на майданчиках, біля під'їздів). Туалета немає. А де попісяти в баночку, коли немає туалета? Правильно, в під'їзді. Крім того, як розповідав мешканець того під'їзду, все поблизу було встелене закривавленими ватками. Жителі того під'їзду надякуватись не могли, коли від них відселити таких сусідів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus