USD 41.46 41.80
  • USD 41.46 41.80
  • EUR 41.50 41.70
  • PLN 10.60 10.80

На Волині поповнюватимуть зернову річку України, - Клімчук. ФОТО

12 Липня 2013 17:43
Новий елеватор у Волинській області ввели в експлуатацію.
Урочисте відкриття елеватора відбулося у селі Звиняче Горохівського району 12 липня.
В урочистому відкритті взяли участь голова Волинської ОДА Борис Клімчук та начальник Львівської залізниці Богдан Піх.
Богдан Піх зазначив, що залізничний транспорт відіграє провідну роль у перевезенні зерна. Вантажні перевезення прибуткові для залізниці, так, у ціновому аспекті перевезення зерна належить до середньо рентабельних перевезень. Найбільша потреба у ньому виникає протягом 4-5 місяців щороку, тому не завжди є достатня кількість вагонів. За його словами, обсяг перевезень зерна зростає щороку на 15%.





Борис Клімчук вручив почесні грамоти та подяки ОДА будівельникам та працівникам підприємства. Губернатор наголосив на важливості експорту зерна для української економіки.
«Великий хліб – це велика політика, це позиція держави у світі. У минулому році Україна отримала більше валютної виручки від продажу зерна більше, ніж від експорту сталі, чавуну та іншого залізяччя. З таких струмочків, як цей елеватор, починається велика зернова річка України», - зазначив губернатор.





Директор ТОВ «Волинь-зерно-продукт» Євген Дудка повідомив, що елеватор здатний переробити за добу 3 тисячі тон зерна, 1,5 тисячі тон ріпаку та 1 тисячу тон кукурудзи. Загальна місткість елеватора становить 40 тисяч тон. Підприємство використовує сучасне американське обладнання. Будівництво розпочали 15 квітня цього року, і завершили достроково. У наступному році поряд планують побудувати борошномельний комплекс потужністю 20 тисяч тон на рік.
Нагадаємо, вчора відкрили зерносховище у селі Дерно Ківерцівського району.





Перед урочистим відкриттям елеватору його освятили священики, привітавши присутніх зі святом Петра і Павла. Після того, як перерізали червону стрічку, гостей запросили на екскурсію підприємством та виступ музичних колективів.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
дідо Показати IP 12 Липня 2013 17:53
Чинуші люблять попіаритися за рахунок приватного бізнесу, хоча нічим не допомагають тільки доять та ставлять палки в колеса.
osa Показати IP 13 Липня 2013 00:23
На Волині Страшна трагедія,дуже страшна загинули люди, загинули Діти.... а в нас (на Волині) не оголошений траур по загиблих... И Б.П. з місця трагедії їде на відкретя Елеватору і посміхается........ГАНЬБА.....
Мірошник Показати IP 13 Липня 2013 08:35
А яка доля КХП № 1 в м. Луцьку на 700 тисяч тонн зерна де і борошномельний комплекс і комбікормовий завод....
Адмін Показати IP 13 Липня 2013 08:40
А чому небуло секретаря ООН ? Це ж така подія.
Вчителька Показати IP 13 Липня 2013 09:14
А наші писакі тільки вміють підсміховуватись,яка б подія не сталась хороша чи погана.Якщо заплановано відкрити обєкт 12 липня,то чому його не відкрити, а такі господи прости аварії стаються чи не щодня,то нам потрібно з трауру не вилазити, а життя мусить продовжуватись. Взагалі люди схаменіться будьте добрішими до себе і людей!!!
Свисток Показати IP 13 Липня 2013 11:48
На такий захід міг приїхати і Обама, Канцлер Німеччини і інші представники держав. Скоро будуть урочисто відкривати собачі будки.
мішель Показати IP 2 Серпня 2013 18:13
Якіж люди у нас заздрісні.дуже добре що відкриваються елеватори це нові робочі містя

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus