USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.60 41.90
  • PLN 10.65 10.90

На Волині перепоховали загиблих під час Другої світової. ФОТО

3 Грудня 2012 10:11
382 останки загиблих під час Другої світової війни перепоховали на кладовищі Володимира-Волинського. Знайшли їх під час археологічних досліджень фундаментів замку Казимира Великого XIV століття.

Про це повідомляють у прес-центрі ДП «Волинські старожитності».

Проводячи археологічні дослідження фундаментів замку Казимира Великого XIV століття у Володимирі-Волинському, вчені дослідили та ексгумували 382 останки загиблих.

Нагадаємо, що цьогорічні дослідження – це продовження розкопок та ексгумації 2011 року. Минулоріч археологи натрапили на поховальну яму з 367 цивільними людьми, закатованими у 1941 році.



Так, відповідно до державної програми вшанування жертв війни та політичних репресій фінансувалося дослідження траншеї №1, в якій було виявили 148 останків. Працювали на цій ділянці ТзОВ «Спеціалізована установа «Військові меморіали» з Дніпропетровська. А розкопки у траншеї №2, у якій виявили 234 останки загиблих, проводились за кошти ДП «Волинські старожитності» та за підтримки Ради охорони пам'яті боротьби і мучеництва.



Панахиду за загиблими відслужили священики православних церков обох патріархатів, римо-католицької церкви та представник обласної громади прогресивного іудаїзму. Поховання відбувалося на комунальному кладовищі міста.




На мітингу в межах перепоховання виступили відповідальний секретар Державної комісії у справах увічнення пам'яті жертв війни та політичних репресій при Кабінеті Міністрів України Ярослав Жилкін, перший заступник голови Волинської облдержадміністрації Олександр Башкаленко, виконувач обов'язків Консула Республіки Польща у Луцьку Кшиштоф Савіцькі та заступник директора ДП «Волинські старожитності» ДП НДЦ «Охоронна археологічна служба України» Інституту археології НАН України Сергій Панишко. На державних прапорах України та Республіки Польща пов'язали чорні стрічки.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus