USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.65 41.90
  • PLN 10.65 10.87

На Волині міліції допомагають громадські вартові. ФОТО

5 Березня 2013 15:41
Борються зі злочинністю і забезпечують громадський порядок відтепер не тільки міліціонери, але й вартові порядку.

Про це повідомили у СЗГ УМВС України у Волинській області.

Так, з 2006 року на базі Липинської сільської ради Луцького району діє громадське формування «Варта порядку». Організація працювала на території однієї сільської ради, а сьогодні її вартові забезпечують охорону громадського порядку на всій території району, - розповів голова Луцької райдержадміністрації Володимир Демчук.

Ініціатором створення громадської організації став Валерій Фрасоля. Пропрацювавши багато років у міліції, чоловік добре знав тонкощі протидії злочинності і те, що допомога правоохоронцям ніколи не завадить.



А згодом формування поповнили нові люди. Переважно йшли громадяни, які у минулому служили в органах внутрішніх справ, хоча сьогодні в їхніх рядах чимало молоді. Якщо у перші дні громадське формування нараховувало 10 членів, то сьогодні їх уже 120.

Заради існування та функціонування громадського формування започаткували охоронну діяльність, за допомогою якої надають послуги щодо охорони та спостереження за майном, створили також пульт охорони, на який надходить сигнал про втручання на об’єкт. На базі діє цілодобова група швидкого реагування, яка миттєво виїжджає і з’ясовує причину виклику. Гроші, отримані від охоронної діяльності, йдуть на матеріально-технічне оснащення підрозділу.



Вартові порядку мають посвідчення та спеціальні засоби особистої безпеки. Згідно зі складеним графіком чергувань, вони спільно із міліціонерами заступають у піший патруль та на добровільних засадах несуть службу з 18 до 2 години ночі. Під час проведення на території району масових заходів їх також залучають на допомогу міліціонерам для забезпечення охорони громадського порядку.

Липинська сільська рада Луцького району виділила кабінет для штабу вартових. Нещодавно їх забезпечили і службовим автомобілем.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Цуценюк Показати IP 5 Березня 2013 16:53
а чому в кабінеті міліції висить портрет зека?
иван Показати IP 5 Березня 2013 18:46
напевне на служби всих непереловив або мухи бив в кабинети-тепер таку соби саму роботу знайшов : посидити попи-ди ниц незробити гепнути на шару 150 и по домам
) Показати IP 6 Березня 2013 08:52
ну зайди к нему в кабинет и разбей портретик а?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus