USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

На Волині масово вирізають худобу. ВІДЕО

1 Вересня 2011 14:49
На Волині фермери вирізають худобу, бо тримати невигідно. Найбільше потерпає молочна галузь. Адже низька вартість молока - близько 3 грн. за літр не дає змоги підприємствам заробляти й розвиватися. Тому вигідніше корову пустити на м'ясо.
Про це інформує ICTV .
"Минулого року в нас був надій у 5 тис. літрів на корову. У наступні роки плануємо 6-7 тисяч кілограм молока на корову. Але задумуємося: чи вигідно буде його продавати? Інакше доведеться вирізати худобу," - каже зоотехнік приватно-орендного підприємства Єва Бондарук.
В області молочарством займається 106 ферм, понад половина з них збиткові. За останній рік поголів'я зменшилося на 5 % - це майже 1,5 тис. корів. До того ж держава не виплачує обіцяних дотацій. Якщо ситуацію не виправити, галузі загрожує катастрофа.
"Понині немає схеми, як платити цю дотацію. Не знаю чому: хіба що немає коштів у бюджеті," - говорить директор приватно-орендного підприємства Андрій Турак.
24 млн. грн. дотаційних коштів винна держава молочникам Волині. Відшкодували лише чверть витрат на реконструкцію ферм. Це половина обіцяного. Коли надійде решта - ніхто не знає.
"Потрібних коштів для дотації до стабілізаційного фонду не поступають. Тому дотації поки що не виплачувалися," - говорить заступник начальника Головного управління АПР на Волині Ксенофонт Мартинюк.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
СТ Показати IP 2 Вересня 2011 14:03
Ксенофонт тільки і вміє що говорити за стільки років, а реальних дій не провій жодних, боїться лишній раз голову підняти щоб по шапці не дали. Рух тоді коли є тільки наганяй, безініативність одна. Місце ж тепле :)
Ірина до СТ Показати IP 5 Вересня 2011 13:50
Думаю що багато проблем у нас саме через таких як СТ. Не знаю чи вмієте ви говорити, але писати грамотно щось не дуже, а от якщо вже беретесь критикувати - то критика повинна бути конструктивною. Ідей та ініціативи від вас не видно і не чути. А такі повідомлення як ваше писати - багато розуму не треба.
Мангуст Показати IP 5 Вересня 2011 07:59
Дивно, а мені здавалося, що вже і немає що вирізати... Виявляється ще щось і залишилося. Хоча..., напевно приватні господарства найдовше намагаються тримати худобу, тому що їм прибуток - не головне. Але і в приватних господарствах вже майже нічого не залишилося. Це я роблю висновок з селища своїх батьків. Колись там тільки в їхньому кутку три черги пасли, в кожній не менше 50 корів було, а зараз всього залишилося не більше 25 корів. Та й ті тільки пенсіонери тримають, молодь цим не цікавиться. Так що маємо те що маємо. Ще трохи і про натуральні продукти будемо тільки мріяти. Хоча, думається, що життя, а вірніше Бог, все розставить на свої місця, просто це справа не одного дня.
для СТ Показати IP 5 Вересня 2011 13:34
а ви СТ такий сміливий, нічого не боїтеся, і навіть по шапці отримати, мабуть тому пишете анонімки. А проблема дійсно гостра і не в дотаціях справа, а в можливості селянам реалізовувати свою продукцію по економічно-обгрунтованій ціні. Бо у нас чомусь праця перекупника цінніша ніж праця виробника от і виходить що селяни тільки мозолі й горби заробляють а спекулянти надприбутки. а споживач кофтину за 300 гривень купує і мовчить, а молоко чи картопля то бачте дорого.
Манька Показати IP 25 Вересня 2011 10:44
То треба повирізати не худобу, а тих хто бере молоко за безцінь а продає дорого. Скільки будете знущатися з нас і з нашої худоби сволочі? Куди йде наша держава, в пропасть. Треба змінити владу негайно!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus