USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.65 41.95
  • PLN 10.62 10.85

На Волинь повернеться велика святиня у копії. ФОТО

15 Березня 2013 08:33
Рапорт щодо написання списків чудотворної Холмської ікони ХІІІ століття та Волинської ікони ХIV століття подали Предстоятелю Української Православної Церкви.

Про це повідомили у прес-службі.

Так, учора, 14 березня, відбулась зустріч секретаря Предстоятеля УПЦ архієпископа Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра з головою Синодального відділу УПЦ «Церква і культура» ігуменею Серафимою (Шевчик) та делегацією Волинської єпархії — у складі секретаря протоієрея Миколая Бондарука та голови єпархіального інформаційно-просвітницького відділу протоієрея Валентина Марчука.



Зокрема Предстоятелю Української Православної Церкви подали рапорт щодо написання списків чудотворної Холмської ікони ХІІІ століття, яка знаходиться в музеї Волинської ікони (Луцьк), та Волинської ікони ХIV століття, яка зберігається у Національному художньому музеї України (Київ), а також прохання подарувати ці списки для Волинської єпархії у рамках святкування 1025-ї річниці Хрещення Русі.



Духовенство та віряни Волинської єпархії намагались повернути Волинську ікону Божої Матері на рідну землю, але Національний художній музей такої згоди не давав. На жаль, у музеї не можна відслужити молебень, ані припасти на коліна перед Богородицею, щоб помолитися.



Щодо чудотворного образу Холмської Богоматері, який зберігається у Своєю чергою, музей Волинської ікони є єдиним музеєм в Україні, де служаться молебні і моляться люди перед Холмською.

Тож написання списків цих двох великих святинь Волинської землі дасть можливість керуючому Волинською єпархією митрополиту Волинському і Луцькому Ніфонту, духовенству та віруючим служити молебні прямо перед іконами, прикладатися до святих образів.



Під час зустрічі обговорювали питання факсимільного видання Луцької Псалтирі ХIV століття, зокрема, Архієпископу Олександру показали оригінал-макет проекту. Окрім цього, також обговорили питання презентації факсимільних видань Святого Письма Української Православної Церкви в ЮНЕСКО, при Раді Європи тощо.

Представники Волинської єпархії розповіли про плани святкування 1025-ї річниці Хрещення Русі в регіоні, зокрема, проведення хресних ходів у двох волинських єпархіях, молодіжних фестивалів, благодійних та просвітницьких акцій тощо.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Макар Показати IP 15 Березня 2013 11:50
Волинські ікони потрібно передавати лише Українській Православній Церкві Київського Патріархату,іначе вони можуть незабаром виявитись далеко від Волині,в одній з московських церков Гундяя.Як відолмо УПЦ МП є лише одніею із філій цієї ГБешної "церкви".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus