USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

На «Ягодині» на кожного митника по відеокамері. ФОТО

5 Жовтня 2011 10:34
Введення найсучаснішого в Україні фільтра пункту пропуску на Ягодинський митниці наприкінці жовтня 2011 року дозволить звести до мінімуму черги і людський фактор, а отже, зменшити ризики корупції.
Про це 4 жовтня під час прес-конференції повідомив начальник Ягодинської митниці Геннадій Федик.
Митник нагадав, що у 2008 році Державна митна служба вирішила створити функціональний модуль «Фільтр пункту пропуску». Він включає систему санкціонованого доступу, зчитування, зважування, радіаційного контролю.
Запровадження фільтра пункту пропуску дозволить зменшити людський фактор, запобігти фактам корупції, скоротити черги, пришвидшить процедуру митного оформлення.
Планується, що за добу митниця зможе пропустити на 30% більше автомобілів та громадян. Тобто, 600 вантажівок, 3 тисяч легкових автомобілів та 7500 громадян.
«В цьому році жодного працівника Ягодинської митниці не було засуджено. Складено два протоколи про корупційні діяння. Підставою складання Службою безпеки було те, що у цих працівників родичі працюють в брокерських конторах. Але на цей час рішення судами не прийняті», – каже митник.
«Цілий ряд працівників, які не сумлінно ставилися до своїх обов’язків і порушували чинне законодавство, звільненні із займаних посад. Є, на жаль, такі факти, але їх все менше і менше», - коментує Федик.
«В новоствореній нашій частині пункту пропуску стоїть понад 171 камера. Це встановлені нові камери. Разом зі старими, які були, – це понад 200 камер. Тобто ми можемо констатувати, що у нас камер більше, ніж посадових осіб митниці», – зазначає Федик.
Початок роботи фільтра пункту пропуску очікується із введенням другої черги автопереходу «Ягодин». Загальна вартість робіт згідно з проектно-кошторисною документацією становить 81,862 мільйона гривень. У 2008 році вдалося освоїти близько 7,3 мільйона гривень, в 2009-му – 18,2 мільйона, у 2010 році – 4,7 мільйона.
У нинішньому планують освоїти суму у 48,5 мільйона гривень.
«Не зважаючи на несвоєчасне фінансування, скорочення терміну будівельного графіка на три місяці, на даний час стан готовності складає 99,5%», - каже Федик.












Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus